Moment ce dă fiori cu un miliardar care gonește cu peste 400 km/h pe autostradă. Filmarea are peste 9 milioane de vizualizări Video

Cătălina Burghelea 08.02.2022, 12:33
Moment ce dă fiori cu un miliardar care gonește cu peste 400 km/h pe autostradă. Filmarea are peste 9 milioane de vizualizări Video

Proprietarul unui Bugatti Chiron s-ar putea confrunta cu ani de închisoare după o cascadorie periculoasă pe autostradă. Miliardarul excentric a zburat efectiv pe o autostradă din Germania cu super bolidul său de lux, acul vitezometrului trecând de 415 km/h! Distracția a fost făcută la începutul verii 2021, iar acum afaceristul ar putea fi nevoit să plătească pentru aceasta.

Cursă nebună pe o autostradă din Germania. Un miliardar excentric a condus cu peste 415 km/h!

Procurorii germani decid în prezent ce să facă cu privire la acest lucru, după cum relatează The Sun. Potrivit publicației britanice, aventura lui Radim Passer nu numai că a declanșat o anchetă, ci și a reînnoit apelurile din partea autorităților și a Partidului Verzilor Germani de a institui limite de viteză pe tronsoanele Autobahn în care poți să apeși pedala de accelerație la maximum.

Decizia poate fi o dilemă morală pentru pasionații de mașini cu mulți cai putere. Şansele ca mulți iubitori de adrenalină să procedeze la fel ca miliardarul che sunt foarte mari, mai ales dacă este vorba despre un Bugatti Chiron. La urma urmei, este una dintre cele mai rapide mașini din lume! Și cum bărbatul a preferat să se mândrească pe Youtube cu experiența sa, este bine știut că nimic de pe internet nu dispare vreodată.

Anchetă de proporții după difuzarea imaginilor

Autoritățile din oraşul german Stendal, landul Saxonia-Anhalt, au deschis, luni, o anchetă împotriva miliardarului ceh Radim Passer, care s-a filmat în timp ce conducea cu viteza de 417 km/h pe o autostradă din Germania.

Cine a condus prin Germania știe că este „recomandat” să nu depăşești viteza de 130 km/h pe autostradă. Afaceristul cu mulți bani în conturi nu a ținut cont de aceste reguli și s-a filmat, în cursul anului 2021, mergând cu 417 km/h la volanul unui Bugatti Chiron, pe autostrada dintre Berlin şi Hanovra.

Afaceristul ceh s-a filmat la volanul unui Bugatti Chiron, una dintre cele mai rapide mașini din lume

Radim Passer a postat apoi videoclipul pe canalul său de Youtube, la jumătatea lunii ianuarie, motivând că „mulţi oameni (ne-au) cerut să distribuim imagini needitate” cu maşina sport, una dintre cele mai rapide din lume!

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru siguranţa şi condiţiile bune care ne-au permis să atingem viteza de 417 km/h!”, a scris vitezomanul în dreptul videoclipului, menţionând că „vizibilitatea a fost bună şi că maşina lui are capacităţi de frânare care, din punctul său de vedere, permit o asemenea viteză”.

Ce spune codul penal din Germania

Filmarea ce dă fiori a fost vizionată de peste nouă milioane de ori pe Youtube, dar a atras și atenţia autorităţilor germane. Parchetul din Stendal anchetează cursa „individuală” interzisă, acuzaţie formulată atunci când un conducător auto, potrivit codului penal, „se deplasează cu o viteză neadaptată şi într-o manieră imprudentă care încalcă grav codul rutier”.

Val de critici la adresa lui Radim Passer

Deși Germania nu impune o limită de viteză pe autostradă, videoclipul a atras și foarte multe critici. Ministrul Transporturilor, liberalul Volker Wissing, a reacționat la vederea imaginilor, condamnând atitudinea la volan a miliardarului. Iar premierul landului Saxonia Inferioară, Stephan Weil, pledează pentru stabilirea unei limite de viteză pe tronsoanele Autobahn.

„Există multe motive întemeiate pentru o astfel de măsură”, a explicat oficialul, menţionând siguranţa şi o mai bună protecţie a mediului.

„Deşi nu va face o mare diferenţă pe numeroase porţiuni, având în vedere drumurile aglomerate şi limite de viteză deja existente, susţin o limită maximă de 130 km/h”, a adăugat social-democratul.

Poți merge la închisoare pentru viteză pe Autobahn?

Nemții pot clasifica ceea ce s-a întâmplat pe autostrada lor drept o „cursă de mașini interzisă” (similară celor stradale din SUA), pedepsită cu până la doi ani de închisoare. Sarcina probei aici este destul de simplă: șoferii trebuie să se asigure că „nicio altă persoană nu este rănită, pusă în pericol sau obstrucționată”. Asta este exact ceea ce poliția germană încearcă să descopere: dacă Passer a făcut vreunul din aceste lucruri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...