Modalitatea prin care se va alege noul selecționer al României. „Există această posibilitate”

Andrei Cezar 29.12.2021, 16:38
Modalitatea prin care se va alege noul selecționer al României. „Există această posibilitate”

După plecarea lui Mirel Rădoi de la echipa națională, FRF a purtat negocieri cu diverși antrenori români, însă niciunul dintre ei nu a acceptat propunerea oficialilor Federației. Astfel, după refuzurile venite din partea lui Gică Hagi, Răzvan Lucescu ori Dan Petrescu, președintele forului Răzvan Burleanu a decis că este cazul să meargă pe mai multe piste simultan. Așa că pe listă au apărut cinci nume noi de posibili viitori selecționeri: Adrian Mutu, Edward Iordănescu, Adrian Ursea, Laszlo Boloni şi Victor Piţurcă.

Modalitatea prin care se va alege noul selecționer al României

Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a FRF, a dezvăluit planul lui Răzvan Burleanu de a alege noul selecționer. Fostul internațional a precizat că șeful Federației preferă ca de acum înainte toate negocierile să fie la vedere, indiferent de numele antrenorului cu care este în discuții. Iar după ce negocierile se vor fi  închieat, atunci vor trage linie și vor alege un singur nume dintre cele menționate.

Văd ca nişte mişcări normale. Cei doi (n.r. Burleanu şi Stoichiţă) au apropabarea atât a Comisiei Tehnice, cât şi a Comitetului Executiv să înceapă astfel de discuţii cu toţi ‘finaliştii’ şi la sfârşit să strângă toate aceste date şi să ia o decizie.

Cam aceasta ar fi explicaţia pentru discuţiile pe care le au, unele telefonice, unele faţă în faţă. Cam aşa vedem noi lucrurile, cei care am fost în interior şi care i-am împuternicit să aibă discuţii cu aceste nume importante, zic eu, ale fotbalului românesc.

(n.r. dacă toţi cinci vor la naţională, cum se alege?) Există această posibilitate şi este una fericită, mai există posibilitatea ca unii să decline dintr-un motiv sau altul.”,a declarat Aurel Ţicleanu, pentru Telekom Sport.

„Mulți au spus ‘pentru echipa naţională aş veni şi pe jos’, dar când a fost momentul nu s-a mai întâmplat”

Fostul internațional a precizat că oficialii FRF au purtat discuții cu anumiți antrenori, fără a da nume, care ulterior au preferat, într-un mod inexplicabil, să nege acest lucru și de aceea au adoptat această metodă de a purta discuții la vedere.

Au fost astfel de situaţii, nu neapărat secrete, dar la care presa nu a avut acces ca informaţii. Dar unii dintre ei au declinat faptul că s-au întâlnit, că ar fi discutat, lucru pe care nu l-am inţeles.

Mulţi, la modul declarativ, au spus că ‘pentru echipa naţională aş veni şi pe jos’, în momentul în care au fost în situaţia de nu s-a realizat.

De data aceasta conducerea FRF şi-a propus să facă vizibile toate aceste discuţii şi cred că e mai bine aşa, să ştie toată lumea.

Deci nu este o ordine a importanţei sau a valorii, există discuţii în care cei cu care se discută îşi arată sau nu disponibilitatea, sau în ce masură îşi arată disponibilitatea”, a mai spus Țicleanu.

Urmăriți Impact.ro și pe