Adrian Mutu primește susținere pentru postul de selecționer: „Ne-ar scoate din acest dolce far niente de la echipa națională”

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 15.12.2021, 11:18
Adrian Mutu primește susținere pentru postul de selecționer: „Ne-ar scoate din acest dolce far niente de la echipa națională”

Adrian Mutu primește susținere pentru postul de selecționer. În așteptarea răspunsului lui Dan Petrescu, intuit negativ de unii oameni din fotbal, „Briliantul” a rămas singura soluție în momentul de față pentru banca primei reprezentative. Printre cei care îl văd pe Mutu selecționer se numără și Vivi Răchită, care a declarat recent că fostul internațional român ar fi cea mai bună variantă pentru a readuce performanța la echipa națională.

Vivi Răchită, convins că Adi Mutu ar putea pune naționala pe direcția cea bună

Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu, și Dan Petrescu, acestea sunt numele mari din fotbalul românesc cu care FRF a negociat preluarea postului de selecționer al României. Neoficial însă, lista cu posibili înlocuitori ai lui Mirel Rădoi ar fi fost mai lungă. S-au vehiculat și alte nume precum Cosmin Olăroiu, Edward Iordănescu, Adrian Mutu, Victor Pițurcă sau Ladislau Boloni.

Antrenorul lui CFR Cluj este ultimul cu care Răzvan Burleanu a purtat discuții, însă „Bursucul” nu i-a oferit șefului FRF un răspuns sigur, motivând că așteaptă să se încheie sezonul de toamnă în Liga 1 și abia apoi își va comunica decizia.

Posibilitatea ca Dan Petrescu să accepte postul de selecționer este însă una destul de mică, dat fiind faptul că este legat de campioana României printr-o clauză de reziliere de 400.000 de euro, iar Federația nu este dispusă să achite acești bani. Singura soluție ar fi ca tehnicianul ardelenilor să ajungă la o înțelegere cu patronul echipei sale, Neluțu Varga, și să rezilieze contractul amiabil.

Între timp, în spațiul public s-a vehiculat tot mai des posibilitatea ca Adrian Mutu să vină pe banca primei reprezentative. Iar unii oameni din fotbal sunt de părere că ar fi o soluție bună. Printre ei se numără și Vivi Răchită, care crede că „Briliantul” ar aduce din nou strălucire echipei naționale.

„Ne-ar scoate din acest dolce far niente de la echipa națională”

Eu merg pe Adi Mutu. A avut antrenori de top, a demonstrat la echipa națională de tineret că se pricepe, că are ochi. Eu i-aș da echipa lui Mutu.

Nu avem ce pierde, a fost un jucător imens și ne-ar scoate din acest dolce far niente de la echipa națională”, a declarat Valeriu Răchită pentru PlaySport.ro.

Adrian Mutu a fost selecționer al echipei naționale under 21 în perioada 2019-2021, calificând naționala de tineret la Campionatul European din acest an, organizat în Slovenia și Ungaria.

„Tricolorii mici” au ieșit cu capul sus dintr-o grupă cu Olanda, Germania și Ungaria, reușind o victorie, 2-0 cu Ungaria și două rezultate de egalitate (1-1 cu Olanda și 0-0 cu Germania).

Dacă va fi numit selecționer, Mutu ar avea practic același traseu ca Mirel Rădoi, care a venit pe banca primei reprezentative după aventura de la echipa națională U21, unde a obținut rezultate remarcabile, ajungând în semifinalele Campionatului European de Tineret 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe