Modalitatea inedită prin care se reinventează Spitalul Județean Slobozia pentru a atrage medicii. E nevoie de 15 cadre medicale

Daniela Alexandru 07.07.2021, 15:16
Modalitatea inedită prin care se reinventează Spitalul Județean Slobozia pentru a atrage medicii. E nevoie de 15 cadre medicale

Cum se reinventează Spitalul Județean Slobozia. Pentru a-și atrage cadre medicale, spitalele din România trebuie să se reinventeze, mai ales acum, când tinerii absolvenți de medicină pot alege, cu ușurință, să profeseze în altă țară. De aceea, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a decis că este momentul să schimbe ceva în abordarea sa privind atragerea medicilor.

Cum se reinventează Spitalul Județean Slobozia

Centrul de pregătire profesională pentru rezidenți. Asta își dorește conducerea celui mai important spital din Ialomița să facă pentru a-i convinge pe tinerii medici să se angajeze la Slobozia, mai ales în condițiile în care există un deficit de 15 cadre medicale pentru ramuri medicale foarte importante precum: Pediatria, Neonatologia, Neurologia, Cardiologia şi Unitatea de Primiri Urgenţe.

Bineînțeles că posturile sunt deja scoase la concurs, dar adevărul este că medicii nu se prea înghesuie să profeseze în Bărăgan, deși spitalul a fost modernizat cu aparatură medicală în valoare de peste 5 milioane de lei.
Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență, a explicat pentru adevarul.ro ce înseamnă un Centrul de pregătire profesională pentru rezidenți.

Cum se reinventeaza Spitalul Judetean Slobozia
Spitalul Judetean Slobozia

Este vorba despre încheierea unui parteneriat de colaborare cu profesorii universitari din București. Conform acestui parteneriat activitatea de practică medicală ar urma să fie desfășurată în cadrul unității medicale, iar la finalul stagiilor, după susținerea examenului de rezidențiat, medicii să aibă posibilitatea de a rămâne aici, în spitalul în care s-au pregătit. Deja am pornit mai multe discuții cu renumiți profesori universitari în această direcție, iar feedback-ul pare să fie unul pozitiv.

De asemenea, autoritățile județene s-au gândit la mai multe aspecte pentru a-i convinge pe tineri să vină la Slobozia. Se decontează naveta pentru cei care locuiesc în alt oraș, dar se decontează şi o parte a chiriei pentru cei care aleg să locuiască la Slobozia. În plus, autoritățile locale, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Locuințe, construiesc un bloc destinat exclusiv medicilor care vor să se stabilească în Bărăgan.

Urmăriți Impact.ro și pe