Ambulatoriul Spitalului de Urgență Slobozia se modernizează, dar cabinetele medicale care funcționau până acum ceva timp în clădirea ambulatoriului nu au unde să se mute. Deși a fost semnat în anul 2019 contractul de finanțare pentru modernizarea Ambulatoriului de specialitate, autoritățile de la acel moment nu s-au gândit să facă un plan și pentru mutarea cabinetelor, astfel că acum orice soluție implică alți bani.
Consiliul Județean Ialomița s-a împiedicat de un obstacol important în procesul modernizării Ambulatorului Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Mai exact, cabinetele medicale ce își desfășurau activitatea în cadrul Ambulatoriului nu au unde să fie mutate. În aceeași situație se află și Centrul de Transfuzii Ialomița și Dispensarului TBC. Administratorul public al județului, Alexandru Potor, spune că situația este generată de faptul că, în proiectul inițial, nu a fost cuprins un plan de relocare.
Proiectul își propune reabilitarea cabinetelor medicale și dotarea acestora cu echipamente medicale de ultimă generație. Doar că actuala administrație județeană trebuie să resolve problema mutării cabinetelor medicale, a Centrului de Transfuzie Sanguină și a Dispensarului TBC. Problema este că trebuie să se resolve rapid situația, altfel există riscul pierderii finanțării.
Toată această situație legată de relocare ar fi trebuit prevăzută în proiect. Nu știm ce s-a întâmplat la momentul semnării contractelor și care au fost motivele pentru care planul de relocare nu a existat. În momentul de față facem totul din mers! Este o misiune dificilă, dar am purtat o corespondență cu firma care execută lucrările și am căzut de acord cu privire la felul în care se va realiza proiectul, astfel încât să se poată realiza și relocarea tuturor spațiilor, a precizat Alexandru Potor, administratorul public al județului, pentru cotidianul independentonline.ro.
Cea mai problematică este mutarea Centrului de Transfuzie Sanguină pentru că centrul beneficiază în mod gratuit de spațiul din cadrul spitalului, astfel că relocarea sa va genera costuri suplimentare. Până acum au fost identificate 4 spații, deținute de reprezentanți ai unor societăți comerciale din Slobozia, în care Centrul de Transfuzie și-ar putea desfășura activitatea.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Vom face demersuri pentru ca Ministerul Sănătății să ne ajute în sensul acordării banilor necesari mutării Centrului de Transfuzie Sanguină. Sperăm să beneficiem de toată înțelegerea astfel încât acest demers să se concretizeze, a adăugat Alexandru Potor.