Moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară nu a fost un accident. Expertiza arată ce s-a întâmplat, de fapt

Badea Violeta, Coteț Alexandru 07.09.2021, 13:04
Moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară nu a fost un accident. Expertiza arată ce s-a întâmplat, de fapt

Apar noi dezvăluiri în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Răsturnare de situație cu privire la moartea cunoscutei artiste. O nouă expertiză arată ce s-a întâmplat, de fapt, în cazul care a șocat o țară întreagă.

Cum a murit, de fapt, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară

La finalul anului trecut, mezzosporana Maria Macsim Nicoară, solistă vocală la Opera Română din Iași, deceda la vârsta de doar 52 de ani, după șapte luni de suferință, cauzată aparent de un incident casnic. Conform primelor date, artista a căzut pe scările din casa sa, dar ambulanța a fost solicitată după ce femeia a zăcut mai mult de 8 ore.

Solista ar fi fost descoperită de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, dar întrebarea este de ce a cerut ajutorul medicilor abia a doua zi de dimineață. Așa cum era normal, anchetatorii care s-au ocupat de caz și-au pus anumite semne de întrebare. Ulterior, aceștia l-au luat în vizor pe soțul solistei și a fost acuzat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflata în dificultate.

În luna aprilie a acestui an, autoritățile au clasat din lipsă de probe dosarul de omor deschis după moartea Mariei Macsim Nicoară. Deși autoritățile consideră că și-au făcut treaba, familia sopranei este de altă părere și a apelat la expertize extrajudiciare. Iată ce au constatat specialiștii.

Cum a murit, de fapt, mezzosoprana Maria Macsim Nicoara
Cum a murit, de fapt, mezzosoprana Maria Macsim Nicoara

Ce au descoperit experții din străinătate

Experții interni, cât și cei externi au analizat cu atenție detaliile acestui caz misterios. Aceștia au constatat că o parte dintre rănile aflate pe trupul mezzosopranei dau de bănuit că ceva nu s-a petrecut așa cum a declarat soțul artistei, pianistul Codrin Nicoară.

În fața polițiștilor, bărbatul a susținut că artista s-ar fi împiedicat pe scări, după ce ar fi consumat alcool. Însă, familia sopranei este convinsă că femeia ar fi fost abuzată fizic. Experții le-au confirmat acest lucru, fiindcă ei susțin că fracturile și hemoragiile suferite au fost provocate de violență.

„Am știut din prima clipă, de când am văzut fotografiile surorii mele de după așa-numitul accident casnic, că nu putea ajunge într-o asemenea stare printr-o simplă cădere pe scări. Și intuiția nu m-a înșelat niciodată.

O confirmare în plus despre violența la care a fost supusă mi-a venit când am adus-o acasă la noi și am văzut urmările așa-numitului accident casnic, infirmitățile pe care le avea (pareză, afazie, afagie etc.), dar și teroarea din privirea ei, însoțită de un tremur aproape permanent”, a precizat Elena Hereș, sora mezzosopranei, citată de bzi.ro.

„Specialiștii au concluzionat: a fost violență!”

În plus, sora mezzosopranei acuză autoritățile de incompetență. Aceasta a susținut că familia a fost nevoită să apeleze la experți externi în criminalistică, medicină, fizică, biomecanică pentru a descoperi adevărul.

„Lipsa loviturilor pe părțile proeminente, lipsa vânătăilor pe suprafețe mari pe corp de la contactul cu scările, loviturile situate bilateral și multe alte amănunte pe care le vom prezenta în instanță arată un lucru cert: nu a fost o cădere pe scări!

Am întrebat specialiștii: Atunci ce a fost?. Și, după măsurători, comparații, cercetări de ultimă oră în domeniu, specialiștii au concluzionat: a fost violență! Gravitatea, amplasarea și urmările fracturilor demonstrează clar că au existat mai multe episoade de agresiune foarte violentă în acea noapte!”, a mai spus sora artistei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...