Schimbare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: “Nu se confirmă căderea pe scări. A fost violență”

Elena Avramescu 07.09.2021, 11:47
Schimbare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: “Nu se confirmă căderea pe scări. A fost violență”

Au trecut 9 luni de când mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a decedat, iar misterul care-i învăluia trecerea în neființă încă persistă. Tragedia s-a petrecut în noaptea dintre 9 și 10 mai 2020, iar din primăvară, dosarul de omor a fost clasat din lipsă de probe, chiar din luna aprilie 2021.

Schimbare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Astfel că, în lipsa anchetei autorităților, familia a apelat la consultanță atât  în țară, cât și peste Ocean, la expertize extrajudiciare, cu scopul de a afla cum a fost posibilă această tragedie, unde spunea că a fost vorba despre o simplă cădere pe scări, unde Maria Macsim Nicoară s-a ales cu fracturi extrem de grave. Sora artistei a consultat mai mulți  experțil interni și externi pe marginea cazului, care sunt unanime în a afirma că fracturile și hemoragiile suferite au fost determinate de episoade de o violență extrem de mare.

Am știut din prima clipă, de când am văzut fotografiile surorii mele de după așa-numitul «accident casnic», că nu putea ajunge într-o asemenea stare printr-o simplă cădere pe scări. Și intuiția nu m-a înșelat niciodată. O confirmare în plus despre violența la care a fost supusă mi-a venit când am adus-o acasă la noi și am văzut urmările așa-numitului «accident casnic», infirmitățile pe care le avea (pareză, afazie, afagie etc.), dar și teroarea din privirea ei, însoțită de un tremur aproape permanent, a spus Elena Hereș, sora mezzosopranei, potrivit BZI.

Detalii noi in cazul mortii mezzosopranei Maria Macsim Nicoara
Schimbare de situatie in cazul mortii mezzosopranei Maria Macsim Nicoara

Astfel că familia artistei Maria Macsim Nicoară a încercat să afle singură adevărul, aflând că nu se confirmă căderea pe scări. Conform ultimelor măsurători, specialiștii au ajuns la concluzia că a fost vorba despre violență.

Din aceste considerente, văzând slaba și ineficienta investigație a acestui caz și având convingerea că adevărul e altfel decât s-a prezentat oficial, am apelat la experți în criminalistică, medicină, fizică, biomecanică, chiar și din afara țării, pentru a descoperi ceea ce ni se ascunde sau nu se dorește a fi cercetat despre cazul morții surorii mele. Și ce am descoperit?! Că nu se confirmă căderea pe scări!

Lipsa loviturilor pe părțile proeminente, lipsa vânătăilor pe suprafețe mari pe corp de la contactul cu scările, loviturile situate bilateral și multe alte amănunte pe care le vom prezenta în instanță arată un lucru cert: nu a fost o cădere pe scări! Am întrebat specialiștii: «Atunci ce a fost?». Și, după măsurători, comparații, cercetări de ultimă oră în domeniu, specialiștii au concluzionat: a fost violență! Gravitatea, amplasarea și urmările fracturilor demonstrează clar că au existat mai multe episoade de agresiune foarte violentă în acea noapte!, a mai spus sora artistei.