Moarte înfiorătoare în Bucegi, după ce un bărbat a căzut cu parapanta

Ana Anitoiu / 28.10.2020, 17:21
Moarte înfiorătoare în Bucegi, după ce un bărbat a căzut cu parapanta

Un bărbat a murit după ce a căzut cu parapanta, în Masivul Bucegi. Deși s-a pus problema ca un elicopter să preia rănitul, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Unde a avut loc tragedia din Masivul Bucegi. De ce un s-a intervenit cu un elicopter

Conform datelor transmise de Serviciul Naţional Salvamont, bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a căzut cu parapanta în zona Brânei Caraimanului din Masivul Bucegi.

La locul accidentului au ajuns salvamontiştii prahoveni, precum şi din Buşteni și Azuga. S-a pus problema intervenției unui elicopter, pentru preluarea rănitului. Însă, s-a renunțat la acest plan.

Salvatorii au abandonat planul, deoarece bărbatul care a căzut cu parapanta are ”leziuni incompatibile cu viaţa”. În urma acestei tragedii, echipele de salvare au început acţiunea de recuperare a trupului neînsufleţit.

”Un bărbat de 32 de ani din Brașov și-a pierdut viața în această dimineață în Munții Bucegi.  Acesta a încercat să-și ia zborul cu speedfly (ceva asemănător cu parapanta) de pe Vf. Caraiman, dar a căzut câteva sute de metri pe un vâlcel spre Valea Caraimanului.

16 salvamontiști din Bușteni, Prahova și Azuga lucrează acum la extragerea victimei din masiv…. în urmă cu câteva minute am primit încă o solicitare de la Vf. Omu unde o femeie de 60 de ani a căzut și a suferit un traumatism de bazin. Echipele se vor împărți acum și vor intervenii și în acest caz”, a arătat un mesaj al Salvamont România, pe Facebook.

Un barbat a murit dupa ce a cazut cu un fel de parapanta, in Masivul Bucegi
Un barbat a murit dupa ce a cazut cu un fel de parapanta, in Masivul Bucegi

Incidente similare, petrecute recent

Săptămâna trecută, pe 20 octombrie, un alt bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost rănit, după ce a căzut cu parapanta, lângă Cheile Turzii. El a fost mai norocos. A fost stabilizat de salvamontişti şi un echipaj SMURD.

La sosirea salvatorilor, acest bărbat era conștient și cooperant, deși suferise multiple traumatisme. Un elicopter SMURD l-a transportat la un spital din Târgu Mureş.

Un astfel de incident a avut loc și în luna iulie a acestui an. Un instructor de parapantism din Suceava a fost rănit, după ce a căzut cu parapanta în localitatea Pătrăuţi.

Acest bărbat, în vârstă de 40 de ani, a fost preluat de echipajele medicale, care l-au găsit conştient. Acest caz a fost preluat atunci de procurorii Curții de Apel Suceava și de Poliția Transporturi.

Și în anul 2019 s-au petrecut accidente cu parapanta. De exemplu, în luna august a anului trecut, un parapantist a fost rănit, după ce a căzut într-o râpă adâncă de zece metri, într-o zonă greu accesibilă din apropierea municipiului Sebeş, judeţul Alba. Parapantistul a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spital.

În aceeași lună, un alt bărbat, în vârstă de 33 de ani, s-a prăbușit cu parapanta, în apropiere de Bâlea Lac. Salvatorii l-au găsit conștient și a fost dus la spital de un echipaj SMURD Sibiu. Bărbatul a suferit un traumatism la coloană.

Zborul cu parapanta, escalada și drumețiile au fost preferate de români, în contextul restricțiilor ce au fost impuse în țară pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI