Un bărbat și-a pierdut viața în Munții Bucegi. A fost nevoie de elicopter pentru a recupera corpul celui decedat

Daniela Alexandru 19.10.2020, 21:10
Un bărbat și-a pierdut viața în Munții Bucegi. A fost nevoie de elicopter pentru a recupera corpul celui decedat

Salvamontiștii din Prahova au avut zile pline de acțiuni de salvare. Vremea schimbătoare și începutul ninsorilor a făcut ca mai mulți turiști să solicite ajutorul salvamontiștilor. În unele cazuri nu s-a mai putut face nimic! Este și cazul unui bărbat de 56 de ani, care a alunecat pe pământul umed aproape 100 de metri pe Valea Bucșoiului din Munții Bucegi.

Un bărbat de 56 de ani și-a pierdut viața în Masivul Bucșoiu din Bucegi

Ieri seară bărbatul încerca să coboare de pe munte împreună cu câțiva prieteni, însă la un moment dat, din cauza pământului ud a alunecat din poteca turistică spre Valea Bucșoiului, circa 100 de metri. Colegii de drum au ajuns la victimă primii și au constat că acesta avea răni incompatibile cu viața.

Salvamontiștii se pregăteau să extragă corpul celui decedat când au fost solicitați la un alt caz grav. Salvamontiștii din Bușteni și Prahova care au ajuns la locul accidentului, au constatat decesul și au pregaăit victima pentru extragere. Exact în acel au mai primit o solicitare de la o tânără de 18 ani care suferise un traumatism cranian prin cădere cu pierdere de cunostință.

Salvamontistii au întrerupt acțiunea de extragere a celui decedat și au plecat imediat in ajutorul tinerei de 18 ani.

A fost nevoie de elicopter pentru a recupera corpul celui decedat

Recuperarea trupului din Bucșoiu a fost continuată astăzi dimineață la ora 07.30. Salvamontiștii au ajuns la locul accidentului și au pregătit sistemele de tragere, așteptând ajutorul unui elicopter. După câteva ore salvamontiștii și-au încheiat acțiunea. Trupul neînsuflețit a fost troliat de un elicopter IGAV. Au avut câteva probleme cu curenții forfecari, dar într-un final s-a reușit evacuarea.

La acțiune au participat aproape 20 de salvamontiști din Bușteni, Prahova și Azuga.

Recomandările salvamontiștilor!

  • Evitați să plecați singuri pe munte!
  • Nu vă aventurați în zone periculoase!
  • Respectați marcajele în vederea diminuării riscului de accidentare!
  • Solicitați informații despre traseul pe care doriți să îl parcurgeți!
  • Echipați-vă corespunzător!
  • Nu porniți singuri la drum. Este bine să aveți alături pe cineva care să acorde primul ajutor în caz de nevoie sau să plece către o zonă de unde poate transmite apelul de urgenţă către Salvamont!

https://www.facebook.com/watch/?v=3254110688033208

https://www.facebook.com/watch/?v=657120431658522

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI