Tragedie în Cheile Turzii. Ce a pățit un bărbat care s-a dat cu parapanta

Ana Anitoiu 21.10.2020, 10:33
Tragedie în Cheile Turzii. Ce a pățit un bărbat care s-a dat cu parapanta

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a trăit clipe de coșmar când s-a dat cu parapanta, în Cheile Turzii. A fost nevoie de intervenția salvamontiștilor și a unui elicopter SMURD.

Ce a pățit un bărbat care s-a dat cu parapanta, în Cheile Turzii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj (ISU Cluj) a anunțat că bărbatul în vârstă de aproximativ 30 de ani s-a prăbușit cu parapanta, marți după-amiaza, în Cheile Turzii.

”Solicitarea a fost înregistrată în jurul orei 17.50, iar la locul evenimentului au fost dislocați salvamontiștii din Cheile Turzii, un echipaj SMURD și elicopterul SMURD din Târgu Mureș.

Echipajul SMURD și salvamontiștii au coborât la o diferență de nivel de cca 15m pentru a stabiliza bărbatul și pentru a-l aduce cu targa până la platoul unde a fost preluat de către elicopter”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Tragedie în Cheile Turzii. Ce a pățit un bărbat care s-a dat cu parapanta
Tragedie în Cheile Turzii. Ce a pățit un bărbat care s-a dat cu parapanta

În ce stare a fost găsit bărbatul care s-a prăbușit cu parapanta

Când au ajuns salvamontiștii și echipajul SMURD la el, bărbatul suferise multiple traumatisme, dar se afla în stare de conștiență. El a putut coopera cu echipele de salvare.

Bărbatul a fost transportat cu elicopterul SMURD la o unitate spitalicească din Târgu Mureș, pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Un incident similar s-a petrecut în luna iulie. Atunci, un instructor de parapantism din Suceava a fost rănit, după ce s-a prăbuşit cu parapanta în localitatea Pătrăuţi.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost preluat de echipajele medicale, fiind conştient. Atunci, cazul a fost preluat de procurorii Curții de Apel Suceava și de Poliția Transporturi.

De altfel, zborul cu parapanta, escalada și drumețiile au fost preferate de români, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Și în 2019 s-au petrecut astfel de accidente cu parapanta. În luna august a anului trecut, un parapantist a fost rănit, după ce a căzut într-o râpă adâncă de zece metri, într-o zonă greu accesibilă din apropierea municipiului Sebeş, judeţul Alba. El a fost preluat de un elicopter SMURD care l-a transportat la spital.

”Este vorba de un parapantist care a alunecat într-o râpă de aproximativ 10 metri. Bărbatul are 49 de ani, este conştient, fără fracturi”, a transmis atunci ISU Alba.

În aceeași lună, un bărbat în vârstă de 33 de ani a căzut cu parapanta, în apropiere de Bâlea Lac. El a fost transportat de un echipaj SMURD Sibiu la spital. Bărbatul a suferit un traumatism la coloană, dar salvatorii l-au găsit conștient.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...