Mita cerută de un consilier din Ministerul Dezvoltării i-a uimit şi pe cei de la DNA. Pentru ce a încălcat bărbatul legea

Stan Filon 28.10.2021, 13:07
Mita cerută de un consilier din Ministerul Dezvoltării i-a uimit şi pe cei de la DNA. Pentru ce a încălcat bărbatul legea

Procurorii DNA au reţinut un consilier din Ministerul Dezvoltării, pe care l-au acuzat de luare de mită. Acesta făcea parte chiar din Corpul de Control, iar în activitatea sa a dat peste unele nereguli constatate la o firmă care avea contracte cu două primării din ţară. Consilierul a fost de acord să ascundă aceste probleme, dar a avut pretenţii costisitoare.

Consilier din Ministerul Dezvoltării, reținut pentru mită

Procurorii DNA instrumentează un nou dosar de corupţie. De data aceasta, principalul suspect este consilier evaluare – examinare în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Bărbatul făcea parte din Corpul de Control al instituţiei respective şi a găsit mai multe nereguli pe care o societate comercială le-a încălcat.

Neregulile respective puteau oricând să anuleze contractele firmei pe care le avea cu două primării din ţară, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.). Acesta a solicitat o întâlnire cu patronul firmei în cauză şi au avut loc nişte negocieri în afara legii.

Consilier din Ministerul Dezvoltarii, retinut pentru mita
Consilier din Ministerul Dezvoltarii, retinut pentru mita

Funcționarul public făcea parte din Corpul de Control al ministerului Dezvoltării

Funcționarul public i-a spus omului de afaceri ce nereguli a găsit, ce se poate alege de contractele sale cu cele două primării, dar și ce soluții are. Soluțiile aduse pe masă de funcționarul public l-au întristat pe omul de afaceri, dar, totuși, acesta a dorit să continue să facă afaceri cu cele două primării și, probabil, să rămână și în libertate, așa că s-a conformat.

Funcționarul public a fost de acord să privească în altă parte, astfel încât problemele respective să dispară, însă a vrut în schimb un autoturism în valoare de aproximativ 80.000 de euro. Omul de afaceri i-a făcut pe plac, iar angajatul Ministerului Dezvoltării s-a bucurat de mașina sa cea nouă doar pentru câteva luni, până când procurorii au intrat pe fir. Acum, oamenii legii l-au reținut pe funcționarul respectiv pentru 24 de ore și l-au acuzat de luare de mită. Acesta urmează să fie prezentat instanței pentru un mandat de arestare de 30 de zile pe numele său.

Urmăriți Impact.ro și pe