Mirel Rădoi și cea mai mare greșeală de la Națională. Va trăi toată viața cu această amintire

Andrei Cezar, Alexandru Teodorescu 27.12.2021, 11:42
Mirel Rădoi și cea mai mare greșeală de la Națională. Va trăi toată viața cu această amintire

Pe Mirel Rădoi îl bântuie și acum ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială. Fostul selecționer al României recunoaște care au fost greșelile pe care le-a făcut în mandatul său de antrenor al echipei naționale. Rădoi susține că toate calculele pe care le-a făcut atât pentru Jocurile Olimpice cât și pentru grupa de calificare la CM 2022 nu i-au ieșit. Astfel că pe viitor va evita să mai facă astfel de calcule.

Mirel Rădoi explică unde a greșit în mandatul de selecționer

România a ratat calificarea la barajul pentru CM din Qatar, după un egal pe teren propriu cu Islanda, fapt ce i-a permis Macedoniei de Nord să avanseze pe locul 2, cu doar o un meci înainte de finalul campaniei. Chiar dacă fostul selecționer a considerat încă de la început că România era favorita pentru locul secund, în realitate lucrurile au stat cu totul altfel.

Noi am văzut tragerea la sorţi, toată lumea a căzut de acord că doar un miracol face că România să termine pe primul loc. Eu am spus că pentru locul doi va fi bătaia între România, Macedonia de Nord şi Islanda. Armenia putea să fie echipa care să împiedice pe oricine, dar pentru mine nu era o echipă care să poată să termine pe locul doi. Drept dovadă că în primele meciuri au făcut nouă puncte, nejucând absolut nimic, dar absolut nimic.

Oarecum am stat şi m-am gândit, calculele hârtiei mie mi-au dat la naţională… Mi-au dat eroare. Calculele hârtiei spuneau în felul următor. Începând cu Jocurile Olimpice, Coreea de Sud va trebui să câştige toate meciurile în grupă, noi cu patru puncte mergeam mai departe. Ce s-a întâmplat… La primul meci, Noua Zeelandă câştigă contra Coreei de Sud şi merge mai departe. Deci, calculele hartiei aici au dat eroare.

„Va trebui să nu mai țin cont de calcule”

Mai departe către grupa calificare de la Mondial. Dacă Germania câştigă, în mod logic toate meciurile, România termină pe locul doi. Deci pe noi calculele hârtiei, o să am în minte mereu, unde voi merge, calculele hârtiei îmi dau eroare şi atunci va trebui să nu mai ţin cont de ele.

Noi ne-am gândit că următoarea noastră candidată este Macedonia de Nord, ceea ce s-a şi întâmplat, din păcate. Chiar dacă ajunsesem la mâna noastră, cu două partide înainte, mă refer la partida cu Islanda, să terminăm pe locul doi”, a spus Mirel Rădoi la telekomsport.ro.

Rădoi: „Nu există comparație între Răzvan Burleanu și Mircea Sandu”

Mirel Rădoi nu și-a mai prelungit înțelegerea cu FRF pentru postul de selecționer, însă a declarat că relația sa cu președintele Răzvan Burleanu a fost una extrem de bună pe toată perioada contractuală. Mai mult decât atât, fostul selecționer a făcut și o paralelă între mandatul actualului președinte al Federației și cel al lui Mircea Sandu și spune că este o diferență uriașă între activitățile celor doi șefi ai FRF.

Prin ce o să spun, îmi voi lua bobârnace de la foarte multă lume. Ca om, Răzvan Burleanu este unul dintre cei mai deștepți oameni pe care i-am întâlnit în viața mea. În privința președintelui Burleanu, nu am avut nicio problemă cu el. Dacă am avut vreo doleanță, mi-a arătat că cel puțin încearcă ca lucrurile să se întâmple cum am cerut eu. Sunt sigur că dacă a fost așa cu mine, la fel a fost și cu ceilalți antrenori.

Dacă lui nea Mihai (n.r. – Stoichiță, directorul tehnic) îi mai pot găsi câte o «chichiță», relația cu președintele, cel puțin din partea mea, a fost excelentă. Chiar și când ne-am întâlnit să discutăm pentru o nouă colaborare, mi-a înțeles foarte bine punctele de vedere. Pentru lucrul ăsta îl apreciez.

Eu l-am prins și pe Mircea Sandu. Nu vreau să vorbesc de nimeni de rău, dar nu se pot compara! Nu există comparație”, a spus Mirel Rădoi.

Urmăriți Impact.ro și pe