Mirel Rădoi pleacă de la echipa națională după ratarea calificării la Cupa Mondială. ”E normală decizia”

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 14.11.2021, 23:41
Mirel Rădoi pleacă de la echipa națională după ratarea calificării la Cupa Mondială. ”E normală decizia”

Mirel Rădoi pleacă de la echipa națională după ratarea calificării la Cupa Mondială. Selecționerul a făcut anunțul duminică seară și a precizat că nu este vorba despre o demisie, deoarece contractul lui se încheie oricum la sfârșitul acestei luni.

Mirel Rădoi, despre decizia lui de a nu mai continua la echipa națională

Mirel Rădoi a spus că această campanie a fost un eșec pentru el și că este normală decizia lui de a nu mai continua ca selecționer al echipei naționale.

„Este un eşec această campanie pentru mine, că nu am reuşit să terminăm pe locul 2. Este ultima conferinţă de presă ca selecţioner. E normală decizia, dacă nu am reuşit să mă clasez pe primele două locuri. Nu există o demisie, contractul se termină la finalul acestei luni. Am luat decizia de a nu mai continua”, a spus Rădoi, în conferinţa de presă de după meciul cu Liechtenstein.

Tricolorii au ratat, duminică seară, calificarea la barajul pentru Cupa Mondială. Deși România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, naționala s-au situat pe locul al treilea în grupa J a preliminariilor europene, deoarece și Macedonia de Nord s-a impus în faţa Islandei, scor 3-1, astfel că a ocupat locul doi.

Mirel Radoi pleaca de la echipa nationala dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala. ”E normala decizia”
Mirel Radoi

Mirel Rădoi, despre momentul în care s-a decis calificarea

Mirel Rădoi a mai spus că, din punctul lui de vedere, această calificare s-a decis la partida României din Armenia, la care, ”dacă cineva urmărește jocul și nu rezultatul final”, va spune că tricolorii au câștigat. Selecționerul a spus și ce s-a bucurat să vadă pe teren.

”Nimeni nu se aştepta ca Macedonia să câştige în Germania şi, până la urmă, acela e meciul care i-a dus la baraj. Sunt multe lucruri care ne-au bucurat. În foarte multe meciuri, am reuşit să ne punem amprenta, cu posesie, cu un joc destul de elaborat, început de la portar, am încercat să fim agresivi în momentul în care nu am avut balonul.

Sunt cele mai multe recuperări de balon în ultima treime, sunt cele mai bune pase reuşite, din punctul ăsta de vedere sunt lucruri care şi-au pus amprenta şi ar trebui să continue, indiferent cine va fi, pentru că jucătorii în momentul de faţă sunt de profilul ăsta. Dacă pe jucătorii care au calitate tehnică, care au dorinţă de afirmare, au perspectivă bună vom începe să-i tragem în careu, atunci vom aştepta din nou încă 24 de ani. Sper ca viitorul să fie pe termen mediu sau lung, să nu mai fie pe termen scurt”, a mai spus Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi a preluat echipa naţională în noiembrie 2019, înainte de barajul pentru Euro-2020 din Liga Naţiunilor. Atunci, el l-a înlocuit pe Cosmin Contra. Cu el la cârmă, tricolorii au ratat calificarea la Euro-2020 şi la Cupa Mondială din 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...