Mirel Rădoi nu e singurul care s-a plâns de mâncarea de la Jocurile Olimpice. ”Foarte puțină și slabă calitativ”

Andrei Cezar 29.07.2021, 13:18
Mirel Rădoi nu e singurul care s-a plâns de mâncarea de la Jocurile Olimpice. ”Foarte puțină și slabă calitativ”

România U23 a ratat calificarea în sferturile de finală de la Jocurile Olimpice, după o remiză ”albă” cu Noua Zeelandă. Naționala noastră a terminat pe locul 3 în Grupa B, cu 4 puncte. La egalitate cu naționala Noii Zeelande, care însă a beneficiat de un golaveraj mai bun. Printre motivele invocate de selecționerul Mirel Rădoi pentru ratarea calificării este mâncarea oferită de japonezi și oboseala cauzată de deplasările prea lungi.

Mirel Rădoi nu e singurul care s-a plâns de mâncarea de la Jocurile Olimpice. ”Foarte puțină și slabă calitativ”

În meciul cu Noua Zeelandă, România avea nevoie neapărat de o victorie, după ce obținuse o victorie cu Honduras (1-0) și pierduse confruntarea cu naționala Coreei de Sud (0-4). Înainte de startul competiției, Mirel Rădoi spera la o medalie, însă după ultima partidă din grupă a pus ratarea calificării pe seama unor condiții inadecvate de care au avut parte în Japonia.

Acum este ușor să acuzăm, dar nu știe nimeni ce se întâmplă aici, munca și sacrifiicile jucătorilor. Nu știe nimeni că de când am venit aici nimeni nu poate să doarmă mai mult decât 4 ore, jucătorii ieșeau cu ochii cât două cepe la antrenament.

Mâncarea nu a fost așa cum ne-am fi așteptat în primele zile, drumurile sunt foarte lungi, practic am reușit să ne montăm printre noi, să ne strângem printr-o comunicare foarte bună, ședințe, prin socializare. După acel rezultat rușinos cu Coreea de Sud am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor”, a declarat selecționerul echipei olimpice pentru TVR, la finalul meciului cu Noua Zeelandă.

Problema privind mâncarea a fost confirmată și de Cristi Dulca, al cărui fiu, Marco, s-a plâns și el de același lucru.

„Da, au fost probleme cu mâncarea. Nu aici, la Sapporo, în Tokyo au fost probleme. În sensul că nu era destulă, nu era calitativ foarte bună. Nu e vina staff-ului, este vina organizatorilor. Ei au cerut tot felul de suplimente. Citeam de Coreea de Sud, care n-a acceptat mâncarea japonezilor”, a spus Dulca, la Look Sport+.

Mirel Radoi nu e singurul care s-a plans de mancarea de la Jocurile Olimpice
Mirel Radoi nu e singurul care s-a plans de mancarea de la Jocurile Olimpice

Coreea de Sud a refuzat mâncarea japonezilor, la Olimpiadă

Înainte de startul JO de la Tokyo, echipa olimpică a Coreei de Sud a anunțat că nu dorește să consume mâncara oferită de japonezi în perioada desfășurării competiției. Sud-coreenii și-au adus proprii bucătari pentru a le găti peparatele speciale.

În plus, un purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic din Coreea de Sud a declarat că un întreg hotel a fost închiriat pentru ca mâncarea sud-coreenilor să fie gătită în siguranță. Au luat această măsură din cauza unor temeri privind eventualele radiații de la Fukushima care ar afecta mâncarea oferită de japonezi. În acest context, sud-coreenii au dispus ca ingredientele folosite să fie atent scanate împotriva radiațiilor.