Țara care nu-și lasă sportivii să consume mâncarea gătită de japonezi la Jocurile Olimpice. Se tem de radiațiile de la Fukushima

Andrei Cezar 19.07.2021, 17:06
Țara care nu-și lasă sportivii să consume mâncarea gătită de japonezi la Jocurile Olimpice. Se tem de radiațiile de la Fukushima

Situație inedită la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O țară nu va permite sportivilor săi să consume mâncarea oferită de japonezi de frica radiațiilor de la Fukushima. Ingredientele vor scanate înainte de a fi folosite pentru prepararea meselor.

Țara care nu-și lasă sportivii să consume mâncarea gătită de japonezi la Jocurile Olimpice

Deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Tokyo va avea loc vineri, 23 iulie. Japonezii au luat măsuri dintre cele mai drastice pentru a fi siguri că evenimentul se va desfășura în deplină siguranță. Doar 10.000 de spectatori vor avea voie să participe la competițiile sportive. Acestora li se va permite doar să aplaude, fără a avea voie să intre în contact cu sportivii favoriți, să le ceară autografe, să își încuajeze preferații, sau „să intre în contact direct cu alți spectatori”.

Totodată, publicului îi este recomandat să meargă direct acasă după ce părăsește incinta stadionului.

Înainte de a fi acceptați în tribune, oamenii vor trebui să îndeplinească mai multe cerințe anti-Covid. Astfel, oricine înregistrează o temperatură a corpului peste 37,5 grade în timpul a două verificări separate va avea intrarea refuzată, la fel ca oricine care tușește sau nu poartă o masca. Persoanele nu iși vor primi banii înapoi dacă intrarea le va fi refuzată.

Chiar președintele comitetului de organizare, Seiko Hashimoto, a declarat recent că, pentru a găzdui Jocurile Olimpice în deplină siguranță, „starea de spirit festivă va trebui eliminată”.

De restricții majore au parte și sportivii delegațiilor prezente la Olmipiadă. 

Coreea de Sud, tara care nu isi lasa sportivii sa manance mancarea gatita de japonezi, din cauza radiatiilor de la Fukushima
Coreea de Sud, tara care nu isi lasa sportivii sa manance mancarea gatita de japonezi, din cauza radiatiilor de la Fukushima

Coreea de Sud se teme de radiațiile de la Fukushima

Cu toate că măsurile luate de japonezi sunt foarte dure, există și țări care se tem în continuare pentru sănătatea sportivilor lor aflați în ”Țara soarelui răsare”. Și nu din cauza virusului neapărat ci a radiațiilor. Este vorba de echipa Olimpică a Coreei e Sud. Sportivii vor primi mâncare gătită special pentru ei, asta după ce ingrdientele vor fi fost atent scanate împotriva radiațiilor.

Mai mult decât atât, un purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic din Coreea de Sud a declarat că un întreg hotel a fost închiriat pentru a fi gătită în siguranță mâncarea pentru sud-coreeni, scrie adevărul.ro.

Între Coreea de Sud și Japonia, relațiile nu sunt la un nivel optim. De-a lungul anilor, din cauza posibilelor radiații emanate în urma exploziei de la Fukushima, Coreea de Sud a retras periodic fructe de mare venite din Japonia.

În plus, relațiile dintre Seoul și Tokyo s-au degradat și mai mult după ce președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a decis să nu asiste la Olimpiadă, potrivit Reuters.

Urmăriți Impact.ro și pe