Ce a apărut în presa din Noua Zeelandă după eliminarea României de la JO. Și adversarii noștri au fost uimiți

Andrei Cezar, Alexandru Ioanid 28.07.2021, 15:53

Naționala U23 a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice, după ce au remizat 0-0 cu Noua Zeelandă. Chiar dacă ambele formații au terminat meciurile din grupe cu același număr de puncte, elevii lui Mirel Rădoi se întorc acasă din cauza golaverajului mai slab pe care l-au avut față de adevrsarii de astăzi.

Ce a apărut în presa din Noua Zeelandă după eliminarea României de la Jocurile Olimpice

Naționala României a avut un început mai bun de meci. ”Tokyocolorii” au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 11, la ocazia lui Eduard Florescu. Fotbalistul de la FC Botoșani a nimerit doar bara cu un șut din interiorul careului.

Portarul Aioani a fost ”îngerul păzitor” al echipei conduse de Mirel Rădoi. Goalkeeperul a avut două intervenții excelente în fața căpitanului Noii Zeelande, Chris Wood, în minutele 31 și 37.

În repriza a doua, ”tricolorii” au avut alte două șanse de a marca, în minutele 60 și 71, însă loviturile de cap ale lui Marius Marin și Andrei Rațiu nu l-au putut învinge pe portarul advers, Woud.

Pe final, Mirel Rădoi a epuizat toate schimbările, însă jucătorii săi nu s-au mai apropiat periculos de poarta Noii Zeelande. După trei partide disputate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, naționala U23 a României a rămas fără gol marcat, reușita victoriei din meciul cu Honduras fiind un autogol.

Ce a aparut in presa din Noua Zeelanda dupa eliminarea Romaniei de la JO
Ce a aparut in presa din Noua Zeelanda dupa eliminarea Romaniei de la JO

Noua Zeelandă nu mai câștigase niciun meci la JO

Coreea de Sud a terminat prima în Grupa B cu 6 puncte, și un golaveraj de 10-1. Chiar dacă România și Noua Zeelandă au încheiat grupa cu același număr de puncte, respectiv 4, echipa antrenată de Danny Hay s-a calificat în sferturi datorită golaverajului mai bun. Noua Zeelandăî a avut 3 goluri marcate și 3 primite, în timp ce România a avut un gol marcat și 4 primite.

Până la actuala ediție, Noua Zeelandă nu reușise să câștige niciun meci la Jocurile Olimpice. Presa din Oceania laudă calificarea în sferturi a neozeelandezilor.

„Băieții au scris istorie! România și Noua Zeelandă au terminat grupa cu câte patru puncte, dar OlyWhites se califică grație golaverajului mai bun.

Pentru o echipă care nu câștigase niciodată un meci la Olimpiadă înainte de Tokyo, calificarea în sferturi reprezintă o performanță fără margini. Un mare merit îl are portarul Michael Woud, care în fiecare meci a fost la cel mai bun nivel. Urmează un duel cu Japonia, Franța sau Mexic, în timp ce România este eliminată”, scrie NZ Herald.

Urmăriți Impact.ro și pe