Mirel Rădoi, dezvăluiri incredibile! Ce s-a întâmplat, în 2019, imediat după ce fratele selecționerului s-a sinucis

Marian Cărăvan 03.07.2020, 15:08

Mirel Rădoi, actualul selecționer al naționalei de fotbal a României, a trecut prin momente de cumpănă în 2019, când fratele său s-a sinucis.

Ce s-a întâmplat după ce fratele selecționerului Mirel Rădoi s-a sinucis

O imensă dramă s-a petrecut anul trecut în familia lui Mirel Rădoi. Pe atunci selecționer al fantasticei naționale de tineret care a făcut furori la Europeanul U21 din Italia și San Marino, Mirel Rădoi era pe punctul de a renunța la antrenorat, vizibil afectat de sinuciderea fratelui său. Mai erau vreo patru luni până la sus-amintitul turneu final la care România a fost la înălțime, dar viața lui Rădoi se schimbase brusc. Într-un interviu emoționant, pe care selecționerul l-a acordat la un an de la turneul final care ne-a calificat după o jumătate de veac la Jocurile Olimpice, Mirel Rădoi povestește cum a fost tentat să renunțe la a mai merge cu naționala U21, dar că a fost convins de fantasticii săi jucători.

„Dacă se întâmpla poate cu bunicii, cu părinții, era altceva. Dar nu cu frații, cu copiii. Chiar m-am gândit că poate e mai bine să se ducă altcineva la EURO U21 și eu să iau o pauză. Poate nu eram concentrat pe ce avem de făcut. Mă gândeam și la cât s-au sacrificat jucătorii timp de 2 ani de zile și mă temeam ca nu cumva eu să nu fiu pregătit pentru o astfel de performanță. Așa că am pus în balanță, pro și contra, iar acolo găseam mai multe la contra, adică să stau acasă. Să-mi văd de treaba mea”, a rememorat Mirel Rădoi, pentru GSP.

Nimeni n-a știut de intenția lui Mirel Rădoi. Jucătorii l-au întors din drum

Mirel Rădoi se gândea așadar să nu mai însoțească echipa națională la turneul final, însă mesajele primite de la jucători l-au convins să revină asupra deciziei.

„După discuțiile cu jucătorii și mesajele pe care le-am primit de la ei, părea că și ei vor să vin. Pentru că nu ar mai fi avut pe cineva apropiat lor. Eu eram unul singur, mă puteam regla, dar ei erau peste 20. Poate că atunci ei aveau mai multă nevoie de mine acolo, decât eu de ei. Așa am trecut peste cumpăna asta și am mers împreună”, a mai spus Mirel Rădoi.

Selecționerul a mărturisit că nimeni din staff nu a știut de intenția sa de a renunța.

„N-a știut nici măcar președintele (n.r. – Răzvan Burleanu). Nici nea Mihai Stoichiță. Nici secunzii mei”, a explicat Rădoi.

Până la urmă, Mirel Rădoi a fost cu România U21 la turneul final și minunata poveste o știm cu toții: tricolorii au ajuns până în semifinale, fiind învinși de Germania, cu 4-2. Pe lângă evoluția entuziasmantă, România a realizat o performanță istorică prin calificarea după 50 de ani la turneul olimpic de fotbal. Culmea, tot la Tokyo fusese ultima participare a României cu fotbalul la Jocurile Olimpice.

 

Condusă de Mirel Rădoi, România U21 a făcut furori la turneul final
Condusă de Mirel Rădoi, România U21 a făcut furori la turneul final

Cum s-a sinucis fratele lui Mirel Rădoi

Din cauza unor neînțelegeri cu soția, Mihai Rădoi s-a aruncat în gol, de la etajul 4 al blocului în care locuia din Drobeta Turnu Severin, la începutul lunii februarie a anului 2019.

Acesta a ajuns în stare gravă la Spitalul din Severin, însă la cererea familiei, în data de 12 februarie a fost transferat la Spitalului Judeţean din Timişoara pe Secţia de Politraumatologie. Starea sa a fost extrem de gravă, dar stabilă la acea vreme.

A decedat însă pe 29 martie 2019, la Spitalul Judeţean Timişoara, unde era internat. Decesul a survenit în urma unor multiple traumatisme, medicii precizând, la momentul internării, că acesta avea peste 100 de fracturi în tot corpul.

 

Urmăriți Impact.ro și pe