„Oricum s-a scris istorie”: cu ce rămâne România după EURO U21 și semifinala pierdută în fața Germaniei

Claudiu Surmei 28.06.2019, 11:02
„Oricum s-a scris istorie”: cu ce rămâne România după EURO U21 și semifinala pierdută în fața Germaniei

România nu a reușit să se califice în finala EURO U21, fiind învinsă de Germania cu scorul de 4 la 2. Partida a fost decisă pe final de meci când germanii au presat și au reușit să-și asigure victoria.

Pe o căldură toropitoare, România a fost învinsă de Germania în semifinalele Euro 2019 U21, scor 4 la 2, după un meci în care tricolorii de la naționala de tineret au demonstrat că pot ține piept echipelor mari. A fost o primă repriză excelentă pentru România, care a fost condusă cu 1 la 0, dar a reușit să revină și să intre la pauză în avantaj, scor 2 la 1.

În a doua repriză, tricolorii au fost presați constant de germani, care au reușit să egaleze. Au fost rare momentele în care tricolorii au mai reușit să pună în pericol poarta adversarilor. Germania a reușit calificarea în finală pe final de meci, când a înscris încă două goluri, ambele în urma unor lovituri libere.

Chiar dacă au fost învinși și nu au reușit să se califice în finală, tricolorii antrenați de Mirel Rădoi sunt conștienți de performanța de la Campionatul European U21. Au ajuns până în semifinale, iar asta înseamnă mult după o perioadă lungă în care naționala nu a mai fost prezentă la niciun turneu important.

România – Germania, semifinala care pune naționala, din nou, pe harta fotbalului mondial

Chiar dacă au pierdut, tricolorii sunt convinși că au reușit să scrie istorie și că au tot viitorul în față pentru a realiza performanțe mari.

„Am dat tot ce am avut mai bun, le mulțumesc celor care au fost la stadion, a fost incredibil. Am crezut că îi putem elimina. Germanii au fost mai buni pe final de meci. Trebuie să fim mândri că i-am bucurat pe românii din toată lumea. Echipa a dat totul. Eu trebuie să îmi fac treaba, să ajut echipa. Nu am nimic de reproșat nimănui. Sunt mândru și plâng de fericire pentru azi pentru că oricum s-a scris istorie. Suporterii au fost minunați. Cu asta ar trebui să plecăm de aici. Avem fotbal și de acum încolo vom arăta și mai mult”
George Pușcaș

Gică Hagi, fostul mare jucător al României, e încrezător că pentru naționala de tineret a României vor urma alte momente de excepție.

„Este o generație de excepție. Puteam să câștigăm, dar ăsta e fotbalul. Felicitări din toată inima, ne-au scos în stradă, au tot viitorul în față. Sper să aibă o carieră frumoasă. Să le dăm curaj, sunt tineri și au nevoie de încredere. Important e că au făcut ceva foarte bun, sunt mult mai valoroși decât înainte. Au fost aproape de finală, ne-am bătut cu Germania de la egal la egal. Această generație ne-a depășit pe noi. Noi nu am jucat niciodată semifinală”
Gică Hagi

După EURO U21, naționala de tineret a României s-a calificat automat, după 56 de ani, la Jocurile Olimpice din Tokyo.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe