Mircea Sandu a ajuns din nou în fața Instanței. Ce vrea DNA de la fostul șef de la FRF

Stan Filon 04.05.2021, 14:32
Mircea Sandu a ajuns din nou în fața Instanței. Ce vrea DNA de la fostul șef de la FRF

Mircea Sandu a avut parte de un Paște destul de agitat, mai ales că știa că imediat după sărbători va ajunge direct în fața judecătorilor, într-un nou termen pe care îl are în procesul în care este acuzat de luare de mită! Procurorii spun că au probe care îl incriminează pe fostul președinte al Federației Române de Fotbal!

Mircea Sandu a ajuns din nou în fața Instanței, în procesul în care este acuzat de luare de mită

Mircea Sandu nu a scăpat de problemele din justiție. Fostul președinte FRF și soția sa au fost acuzați de procurorii DNA de luare de mită și complicitate la luare de mită. Mai exact, cei doi sunt acuzați că ar fi luat mită în anul 2009 nu mai puțin de 200 de mii de euro.

Sandu și soția sa sunt acuzați că în schimbul mitei au facilitat avocaților Ioana și Andrei Valentin Sfîrîială două contracte de asistență juridică cu FRF de pe urma cărora cei din urmă ar fi încasat peste 2,5 milioane de euro. Așadar, Mircea Sandu a ajuns marți, 4 mai, în fața magistraților de la Curtea de Apel București, potrivit Playsport.ro.

Mircea Sandu a ajuns din nou in fata Instantei, in procesul in care este acuzat de luare de mita
Mircea Sandu a ajuns din nou in fata Instantei, in procesul in care este acuzat de luare de mita

A fost achitat de prima instanță

La Curtea de Apel se judecă recursul, deoarece Mirca Sandu a fost achitat anul trecut de Tribunalul București. Procurorii DNA nu s-au lăsat convinși însă, așa că au făcut recurs.

Dar cum spun, mai exact procurorii că ar fi încălcat legea ”Nașul”? ”La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale, Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 lei de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură. Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au susținut, în trecut, procurorii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...