Mircea Rednic avea în plan să salveze Dinamo de la dezastru cu jucători de la Real Madrid. Ce rol ar fi trebuit să joace antrenorul Carlo Ancelotti

Sorin Barbu 10.02.2022, 17:16
Mircea Rednic avea în plan să salveze Dinamo de la dezastru cu jucători de la Real Madrid. Ce rol ar fi trebuit să joace antrenorul Carlo Ancelotti

Mircea Rednic a antrenat de cinci ori Dinamo, iar în ultimul mandat a rezistat doar două luni. Iuliu Mureșan l-a dat afară după ultimul meci de anul trecut, la finalul căruia „Puriul” anunța schimbări mari și o campanie furibundă de achiziții la formația aflată pe penultimul loc în Liga 1. Fostul antrenor dinamovist a acordat un interviu exclusiv în playsport. ro în care a dezvăluit că își dorea să aducă la Dinamo jucători de la Real Madrid, dar și de la Dinamo Kiev.

Mircea Rednic voia la Dinamo jucători de la Real Madrid

Mircea Rednic a rezistat doar două luni în al cincilea mandat pe banca lui Dinamo. Bilanțul lui nu a fost deloc grozav: o victorie, trei remize și opt eșecuri. La finalul anului, Dinamo ocupa, la fel ca și acum, penultimul loc în prima ligă, iar „Puriul” anunța că va face multe schimbări… Schimbări au fost, dar în mandatul lui Flavius Stoican, cel care l-a înlocuit pe Rednic pe banca formației din „Ștefan cel Mare”.

Mircea Rednic a decis să vorbească după ce reprezentatul DDB Spania, Dragoș Sterpu, a dezvăluit că șefii lui Dinamo au pus „bețe în roate”, unui amical cu  Real Madrid Castilla. „Puriul” a recunoscut că Dinamo ar fi trebuit să primească un ajutor de la Real Madrid, iar câțiva jucători urmau să ajungă la București, sub formă de împrumut.

„A fost vorba de o discuție la începutul lunii decembrie, începută, poate, chiar în noiembrie. O propunere pentru un amical cu Real Madrid, în care ei ar fi folosit jucători care nu prind lotul, de la Castilla sau fotbaliști mai tineri care nu sunt în vederile lui Ancelotti.

Apoi exista posibilitatea de a transfera jucători de acolo, cu toate că eu am considerat că este destul de greu, cine vine să joace în România? Ei ar fi trebuit să ne propună, avem jucătorul x și y, te interesează sau nu te interesează”, a declarat Mircea Rednic, în exclusivitate pentru playsport.

„Il Luce” a vrut să ajute Dinamo cu jucători

Mircea Rednic a recunoscut că și Mircea Lucescu a fost dispus să-și ajute fosta echipă și își dorea să împrumute, în România, jucători de la formația pe care o antrenează în Ucraina.

„Același lucru a fost și cu jucătorii de la Kiev (n.r. Dinamo Kiev). Era o listă pe care Mircea Lucescu ne-a prezentat-o, Nicolae Badea mi-a transmis-o și rămânea ca eu să iau o decizie.

Ce era mai avantajos în cazul celor de la Real Madrid? Jucătorii sunt comunitari. În cazul extracomunitarilor sunt taxe mari, iar actele se fac greu, îți trebuie minimum 45 de zile, între 45 și 60 de zile”, a mai spus Rednic.

Iuliu Mureșan, replică pentru Mircea Rednic

Iuliu Mureșan a răspuns după ce a aflat despre interviul acordat de fostul antrenor al „câinilor”.

„Nu știu dacă a existat această posibilitate. Probabil că Mircea Rednic a discutat atunci (n.r. – în momentul în care încă era antrenorul echipei). Eu nu știu nimic concret despre acest lucru”, a declarat Iuliu Mureșan pentru Playsport.ro

Dinamo nu și-a revenit după ce Mircea Rednic a fost dat afară. A pierdut toate cele trei partide din acest an și ocupă penultimul loc în Liga 1.

Urmăriți Impact.ro și pe