Mircea Lucescu s-a simțit ca la Kiev, pe Arena Națională. Ucraina a obținut prima victorie la EURO 2020

Gabriel Peneș 18.06.2021, 09:49
Mircea Lucescu s-a simțit ca la Kiev, pe Arena Națională. Ucraina a obținut prima victorie la EURO 2020

Mircea Lucescu s-a simțit ca la Kiev, pe Arena Națională. A doua partidă de la EURO 2020 găzduită de București, a adus prima victorie din grupă pentru Ucraina, care a învins cu 2-1 naționala Macedoniei de Nord. Printre spectatori s-a aflat și Il Luce, antrenorul campioanei din țara vecină. Antrenorul de 75 de ani a avut parte, însă, de o surpriză neplăcută.

Mircea Lucescu s-a simțit ca la Kiev, pe Arena Națională

Joc spectaculos, joi, între Ucraina și Macedonia de Nord, meci contând pentru grupa C de la EURO 2020. Mircea Lucescu s-a simțit ca la Kiev, pe Arena Națională, care a găzduit cea de-a doua partidă din cadrul turneului final al Campionatului European. Ambele combatante aveau nevoie de victorie pentru a mai spera, la modul realist, la calificarea în optimi. Naționala Ucrainei s-a impus cu 2-1, după un meci dramatic, în ciuda superiorității evidente a elevilor lui Andrei Șevcenko. S-au ratat 2 penalty-uri, iar întâlnirea a fost arbitrată, în premieră pentru Europene, de un arbitru din afara continentului, argentinianul Fernando Rapallini.

În tribunele stadionului s-a aflat și Mircea Lucescu, tehnicianul campioanei Ucrainei, Dinamo Kiev. Il Luce a declarat înaintea partidei că ține cu naționala țării în care antrenează. Mai ales că în lotul echipei se află și 11 jucători de la echipa antrenată de el.

Țin și cu Ucraina, și aici sunt 11 jucători în lotul echipei naționale, vom vedea câți dintre ei vor juca. M-am dus, m-am întâlnit cu ei. Dar după, când să mă duc la antrenament, nu mi-a dat voie pentru că nu aveam testul COVID. Și Ucraina este o echipă extrem de competitivă, în momentul de față”, a declarat Lucescu, în urmă cu o săptămână, conform as.ro.

Ucraina a obținut prima victorie la EURO 2020

Dar Il Luce a avut parte de o surpriză neplăcută. Nucleul dur al ultrasilor de la Dinamo Kiev nu l-a „slăbit” nici la București. E cunoscut faptul că o parte a fanilor kieveni l-au contestat pe Lucescu din prima clipă a sosirii lui la echipa patronată de Igor Surkis. N-au contat victoriile, n-a contat câștigarea titlului sau a Cupei, ci doar trecutul românului pe banca marii rivale, Sahtior Donețk. Meci de meci, ultrasii au cerut plecarea românului, scandând împotriva lui ori afișând bannere ce sugerau alungarea acestuia la Kiev. Același lucru s-a întâmplat și joi, pe Arena Națională. Un grup din susținătorii Ucrainei a afișat un banner în care chipul lui Lucescu era imprimat pe un semn de „interzis”.

Mircea Lucescu tocmai și-a prelungit contractul cu gruparea lui Igor Surkis, având un contract valabil până în 2023. El are susținerea totală a patronului, în ciuda „zilelor fripte” pe care i le fac gruparea radicală a fanilor lui Dinamo Kiev

Avem încredere deplină în Mister şi strategia lui de dezvoltare. Mircea Lucescu nu este doar un antrenor câştigător, este un expert care dezvoltă jucători şi ajută la schimbarea clubului nostru. Sperăm că următorii doi ani vor fi doar începutul unei noi pagini câştigătoare în istoria Dinamo şi suntem foarte entuziasmaţi că Lucescu va face parte din această călătorie”, a declarat patronul lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, după ce i-a prelungit cu încă un sezon contractul antrenorului român.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....