Mircea Lucescu, prins în vâltoarea războiului la Kiev. „Am auzit bubuituri în timpul nopții”

Sorin Barbu 24.02.2022, 10:27
Mircea Lucescu, prins în vâltoarea războiului la Kiev. „Am auzit bubuituri în timpul nopții”

Mircea Lucescu este unul dintre românii pe care atacul Federației Ruse l-a prins în Ucraina. Antrenorul român se află la Kiev și a auzit bubuituri în timpul nopții. A aflat că apărarea ucraineană ar fi tras asupra unor drone. „Il Luce” nu s-a hotărât dacă se întoarce acasă, dar a recunoscut că în acest moment, în Ucraina, nu se mai gândește nimeni la fotbal.

Mircea Lucescu, martor la conflictul  din Ucraina

Mircea Lucescu s-a întors acum câteva zile în Ucraina, după un cantonament în Turcia cu echipa sa, Dinamo Kiev. Nu s-a gândit că ar putea să plece în România, iar atacul fulgerător al Federației Ruse l-a prins la Kiev. Trupele lui Vladimir Putin au atacat Ucraina pe trei direcții, după ce conducătorii republicilor separatiste din Lugansk și Donețk, recunoscute doar de Federația Rusă, au cerut ajutor.

În mai multe orașe s-au înregistrat explozii, după ce rușii au atacat baze militare, aeroporturi și facilități de aprovizionare cu energie electrică. Și în capitala Kiev s-au auzit explozii, iar aeroportul a fost evacuat de urgență.

https://twitter.com/i/status/1496710808994209794

Mircea Lucescu este martor la aceste evenimente și a povestit prin ce a trecut noaptea trecută.

„Da, sunt la baza echipei. Am auzit niște bubuituri în timpul nopții, dar am înțeles că nu era vorba despre bombardamente, ci ar fi fost tiruri către niște drone. Dar nu știu dacă e adevărat.

Mă uit și eu la televizor să văd ce se întâmplă și discutăm să vedem ce măsuri luăm”, a declarat Mircea Lucescu pentru playsport.ro.

Antrenorul român a recunoscut că nu știe ce se va întâmpla și dacă se va întoarce în țară. Dinamo Kiev ar fi trebuit să joace sâmbătă în campionat.

„E clar că nu se mai poate discuta despre fotbal în aceste condiții. Nu știu dacă mă întorc în țară. Ne gândim ce trebuie să facem. Sunt aici atâția oameni în aceeași situație. Nu sunt eu cel mai important.

Sigur, suntem îngrijorați, pentru că nimeni nu poate știi ce se întâmplă mai departe, dar nu am hotărât încă nimic”, a mai spus antrenorul lui Dinamo Kiev.

Nu este prima oară când Mircea Lucescu trăiește „live” un conflict în Ucraina. În anul 2014, după ce Donețk a căzut în mâinile separatiștilor, a jucat cu Șahtior în exil.

 

Urmăriți Impact.ro și pe