Mircea Lucescu l-a lăudat pe Gigi Becali în „Gazzetta dello Sport”. „M-a ajutat foarte mult”

Sorin Barbu 04.06.2022, 22:24
Mircea Lucescu l-a lăudat pe Gigi Becali în „Gazzetta dello Sport”. „M-a ajutat foarte mult”

Mircea Lucescu este încântat de colaborarea cu Gigi Becali. Antrenorul lui Dinamo Kiev i-a mulțumit patronului FCSB și a spus că l-a ajutat foarte mult mai ales când a deschis porțile cantonamentului pentru 250 de refugiați din Ucraina.

Mircea Lucescu îl laudă de Gigi Becali

Au trecut mai bine de o sută de zile de când a început războiul din Ucraina, dar Mircea Lucescu rămâne un personaj foarte căutat de jurnaliștii din străinătate. Antrenorul român a vorbit cu ziariștii de la Gazzetta dello Sport și le-a spus din nou cum a reușit să-i ajute jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk să plece din țara vecină, devastată de război.

„Când am realizat că nu mai sunt de folos în Ucraina, am părăsit țara și i-am ajutat pe ceilalți să plece cu familiile. 90 de persoane în total, cei mai mulți dintre ei locuiesc în București acum, ne antrenăm acolo.

Am început apoi să pun presiune pe autorități și pe Federație pentru a lua jucători din Ucraina, mai ales tineri, pentru a putea juca”, a declarat antrenorul lui Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu a recunoscut că toate eforturile sale nu ar fi avut succes dacă nu ar fi primit ajutor de la patronul FCSB. Gigi Becali a fost de acord să-i lase pe jucătorii lui Dinamo Kiev să se pregătească în baza FCSB, dar a și găzduit 250 de refugiați din Ucraina.

„Trebuie să-i mulțumesc lui Becali, care m-a ajutat foarte mult și a primit 250 de persoane. Am jucat 21 de meciuri amicale, de la începutul lunii ianuarie până acum. 18 victorii și trei egaluri. Numărul de victorii pare banal, dar e foarte important. Ne ajută să rămânem competitivi, ne ajută la moral”, a spus Mircea Lucescu, pentru Gazzetta dello Sport.

Mircea Lucescu a fost cu Dinamo Kiev într-un turneu caritabil și a jucat mai multe partide amicale. Toate fondurile au fost donate unei fundații care sprijină victimele războiului din Ucraina. Trupa din Kiev a jucat o partidă amicală cu CFR Cluj, dar a anulat duelul cu FCSB din cauza unor declarații controversate ale lui Gigi Becali.

Urmăriți Impact.ro și pe