Mircea Lucescu nu pleacă de la Dinamo Kiev, deși Ucraina este sfârtecată de război. „Am oferte, dar nu sunt laș. Asta este viața mea”

Sorin Barbu 19.05.2022, 09:55
Mircea Lucescu nu pleacă de la Dinamo Kiev, deși Ucraina este sfârtecată de război. „Am oferte, dar nu sunt laș. Asta este viața mea”

Mircea Lucescu a decis să rămână la Dinamo Kiev, deși a avut mai multe oferte în această perioadă foarte agitată pentru Ucraina și pentru fotbalul din această țară. Antrenorul român a dezvăluit că Fenerbahce a fost una dintre echipele care i-a oferit un contract.

Mircea Lucescu nu pleacă de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a trăit în Ucraina două momente foarte grele. Tensiunile din regiunea Donețk, în anul 2014, dar și invazia armatei ruse care a atacat, în luna februarie a acestui an, din ordinul lui Vladimir Putin. Antrenorul român a încercat să susțină fotbalul din Ucraina. I-a ajutat pe jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk să părăsească țara, dar a și plecat cu echipa lui într-un „turneu pentru pace”, iar fondurile strânse în urma acestei acțiuni au ajuns în conturile unor organizații caritabile.

„Il Luce” se pregătește pentru un nou sezon cu Dinamo Kiev și sunt șanse foarte mari ca echipa din Ucraina să-și susțină în Polonia partidele de pe teren propriu. A mărturisit că a avut multe oferte, dar este decis să-și ducă până la final contractul cu formația patronată de Igor Surkis.

„Am contract până în 2024, deocamdată nu pot să las echipa în haosul ăsta. Oferte există, foarte serioase… Am avut și de la Fenerbahce! Dar momentan lucrurile nu mai sunt valabile.

Deci e exclus să pleci?

Eu nu pot să las Dinamo Kiev în situația asta. Pentru nimic în lume. Ar fi un semn de lașitate. Plus de asta eu am trecut prin toate în fotbal. Și prin războaie… Dar niciodată n-am trecut printr-o situație în care să joc în competiții europene fără să am meciuri în campionat. Acum este vorba de un alt timp de organizare. Am nevoie de un meci la nivel important în fiecare săptămână”, a declarat antrenorul român pentru gsp.ro.

Mircea Lucescu va împlini 77 de ani în luna iulie și este cel mai vârstă antrenor din lume. Nu se gândește însă la retragere.

„Salariul meu chiar nu contează atât de mult față de ce mi-a oferit fotbalul. În continuare lucrez, sunt activ, sunt dinamic, gândesc, iau decizii. Asta e viața mea!”, a mai spus „Il Luce”.

Mircea Lucescu a antrenat 14 ani în Ucraina, 12 dintre aceștia la Șahtior Donețk, mare rivală a formației din Kiev.

Urmăriți Impact.ro și pe