Mircea Badea, vorbele grele despre Dan Negru, fostul lui coleg de la Antena 1: „Ăsta e în Japonia și îl freacă turismul românesc. Unde să mă ascund de ăsta”

Ana-Maria Tudor 04.07.2023, 13:34
Mircea Badea, vorbele grele despre Dan Negru, fostul lui coleg de la Antena 1: „Ăsta e în Japonia și îl freacă turismul românesc. Unde să mă ascund de ăsta”

Mircea Badea a reacționat vehement la o postare în care colegul său de breslă, Dan Negru, a criticat turismul din România. Celebrul prezentator al emisiunii „În gura presei” a lansat o serie de acuzații și reproșuri către fostul prezentator de la Antena 1.

Ce a făcut Dan Negru de l-a înfuriat pe fostul său coleg

Dan Negru, aflându-se într-o vacanță în Japonia, își ține comunitatea la curent cu diverse comentarii și experiențe, reușind să stârnească interesul publicului, așa cum ne-a obișnuit.

Cu toate acestea, una dintre postările sale recente, în care critică turismul din România, a provocat o reacție acidă din partea fostului său coleg de trust, Mircea Badea.

De cand se discuta, de fapt, de plecarea lui Dan Negru de la Antena 1

Dan Negru, cunoscut pentru exprimarea liberă a opiniilor sale, a făcut recent o postare în care a abordat subiectul Muntelui Fuji din Japonia. În mesajul său, el a evidențiat faptul că acest munte a devenit un brand mondial datorită abilității japonezilor de a-și promova țara lor prin publicitate intensă.

El a subliniat că România nu a reușit să-și promoveze imaginea în mod eficient și a menționat problemele din industria turismului local, asociate cu corupția și lăcomia unor actori implicați.

Dan Negru a argumentat că, în comparație cu Japonia, România nu beneficiază de aceeași recunoaștere și popularitate în domeniul turismului, iar acest lucru se datorează atât gestionării inadecvate a resurselor, cât și lipsei de promovare eficientă.

„Mă uit cu „ciudă” la Muntele Fuji. Singurul lor munte e un brand mondial doar pentru că japonezii au înțeles că publicitatea e abțibild pentru creiere. Noi nu-avem abțibildul ăsta. Ca să-l facă cunoscut, japonezii au cumpărat ani de zile publicitate de țară. Noi ne-am chinuit cu frunza logo de țară apoi i-am băgat în pușcărie pe ăia care au făcut-o și ne-am lăsat păgubași.

Îl promovăm pe Dracula care e invenția unui scriitor irlandez, Bram Stocker. La noi turismul e paradisul hoților, de la miniștri la hotelierii lacomi. Din singurul lor munte, Fuji, japonezii au făcut o legendă mondială. Copiii lor învață la școală că țara lor e un arhipelag sărac, fără resurse și că doar oamenii pot face din Japonia o țară mare. Noi învățăm că avem o țară bogată, cu de toate, mare, munte, deltă. Nu ne învață nimeni cum să le merităm!”, a scris Dan Negru pe pagină sa de Facebook.

Vezi și: Reacția lui Mircea Badea după ce a fost înjurat de colegii de trust. „Vreau să fac public un anunț”

Mircea Badea a reacționat vehement

Recent, Mircea Badea a răspuns cu o replică acidă la postarea lui Dan Negru referitoare la turismul din România, în contextul în care acesta se află într-o vacanță în Japonia. Criticându-i observațiile legate de atracțiile turistice românești, Mircea Badea a ironizat toate nemulțumirile fostului sau coleg.

„Nu mă interesează nimic din ce spune Dan Negru. Nimic. Nu mă interesează complexele lui culturale, nu mă interesează că e disperat să aibă dimensiune socială și culturală, deși nu are. Nu, nu mai interesează deloc.” a spus Mircea Badea în cadrul emisiunii sale.

Citește și: Mircea Badea, reacție vehementă după ce Delia a explicat de ce nu vrea copii. „L-ai întrebat dacă vrea pe planeta asta?”

Mircea Badea a sugerat că Dan Negru nu ar fi în măsură să vorbească despre turismul românesc din postura sa privilegiată într-o destinație exotică precum Japonia.

„Ăsta este în Japonia, înțelegi. În Japonia în vacanță și de acolo îl freacă turismul românesc și scrie el, face praf auzi, deci nu, n-ai…,”Mă uit cu ciuda la muntele Fuji”, nu, n-am… Doamne ferească Dumnezeu”, a mai completat Mircea Badea.

Urmăriți Impact.ro și pe