Mircea Badea, dezvăluiri uimitoare la Antena 3: “Am ieșit cu tata pe balcon, îi venea să plângă”. Momentul care i-a marcat pe cei doi

Iancu Andreea 08.07.2020, 12:56
Mircea Badea, dezvăluiri uimitoare la Antena 3: “Am ieșit cu tata pe balcon, îi venea să plângă”. Momentul care i-a marcat pe cei doi

Amintirile din trecut ne marchează și ne ajută să privim către ceea ce a fost. Rememorând meciul care l-a transformat în Eroul de la Sevilla, Helmut Duckadam a trezit amintiri frumoase în mintea realizatorului Mircea Badea. Astfel, prezentatorul emisiunii „În gura presei” a povestit momentul perceput de el și tatăl său la finala Cupei Campionilor Europeni.

Amintirile lui Mircea Badea

Helmut Duckadam, marele campion de la Sevilla, a fost invitat marți seară în emisiunea „Sinteza zilei”, a lui Mihai Gâdea. Considerat un adevărat erou pentru România, Helmut a povestit mai multe amănunte despre viața sa. De asemenea, fostul sportiv a vorbit și despre ceea ce a simțit după ce a apărat patru lovituri de la 11 metri. Astfel, Helmut Duckadam a generat o bucurie imensă, aducând trofeul echipei Steaua București la finala Cupei Campionilor Europeni din 1986.

Și cum Mircea Badea era un tânăr pe atunci, și-a amintit cu drag momentul petrecut alături de tatăl său la finalul partidei. Seara de 7 mai 1986 va rămâne mereu în inima lui Badea.

Îmi aduc aminte că m-am uitat cu tata la finala Cupei. Îmi aduc aminte tot. Îți dai seama, 11 metri, eram în picioare, eram într-o frenezie. Îți dai seama, din Balta Albă, Sălăjan, ne uitam noi la meci. Nici nu mai știu dacă aveam televizor color atunci (…) Nu, nu aveam. Și toată lumea urla. Și am ieșit cu tata pe balcon, iar lui îi venea să plângă. Îi tremura vocea, ceea ce nu prea i se întâmplă practic deloc, a rememorat Mircea Badea.

Helmut Duckadam, idolul lui Mircea Badea
Helmut Duckadam, idolul lui Mircea Badea

Totodată, realizatorul a fost marcat de acea reușită a lui Helmut Duckadam și a decis să îl considere idolul său. Astfel, de fiecare dată când juca fotbal, Mircea purta mănuși asemenea portarului. Din păcate, era vorba doar despre o pereche de mănuși de iarnă în cazul omului de televiziune.

Eu de obicei în poartă stăteam – aveam două picioare stângi dintre care unul lipsă, cum s-ar zice. Aveam de la mamaie mănuși de iarnă și cu alea mergeam. Îți dai seama, în toiul verii eu eram cu mănuși din piele, mă simțeam ca Duckadam, a povestit amuzat Mircea Badea, conform antena3.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...