Miracolul ascuns sub dărâmăturile din Turcia. Ce au descoperit salvatorii după cinci zile de la cutremur

Anca Manolica 11.02.2023, 19:36
Miracolul ascuns sub dărâmăturile din Turcia. Ce au descoperit salvatorii după cinci zile de la cutremur

Miracolele există! Dovada vine chiar din Turcia, care încearcă să se „refacă” după catastrofa care lovit-o în dimineața zilei de luni, 6 februarie. Zeci de mii de salvatori locali și internaționali continuă să scotocească prin ruinele cartierelor distruse, în speranța că încă vor mai găsi victime în viață. Și găsesc, chiar dacă au trecut cinci zile de la cutremurul devastator!

Salvări miraculoase în timp ce numărul victimelor cutremurului din Turcia trece de 23.000

Cutremurul ucigător care a lovit Turcia și Siria în această săptămână a îndoliat o lume întreagă, zeci de mii de morți fiind declarați până în prezent. Echipe de salvare din o mulțime de țări au venit să dea o mână de ajutor, căutând pe sub ruinele cartierelor distruse, în speranța că vor mai găsi urmă de viață.

Operațiunile sunt cu atât mai dificile cu cât vremea nu este deloc prietenoasă. Gerul pune în dificultate și milioanele de oameni care caută cu disperare ajutor, după ce au rămas fără un acoperiș deasupra capului și fără agoniseala de o viață.

Miracolul ascuns sub dărâmăturile din Turcia

Bilanțul tragediei este unul absolut terifiant, iar numărul deceselor este în continuă creștere. Dar, totuși, există și speranță! În mijlocul distrugerilor și disperării copleșitoare, continuă să apară povești miraculoase de supraviețuire.

Imaginea groazei, în Turcia
Imaginea groazei, în Turcia

Sâmbătă, 11 februarie, un bebeluș de două luni a fost salvat de sub dărâmăturile cutremurului, după 128 de ore de la producerea sesismului, în provincia turcă Hatay. Sugarul a supraviețuit dezastrului mortal și a fost dus imediat la spital pentru un consult medical de specialitate, a relatat agenția Anadolu.

De asemenea, o fetiță în vârstă de doi ani, o femeie însărcinată în șase luni, plus un copil de patru ani și tatăl său, s-au numărat printre celelalte persoane salvate la cinci zile după cutremur. Astfel de miracole continuă să țină în viață speranțele a mii de cetățeni turci și sirieni care își doresc ca rudele lor dispărute să fie în viață sub dărâmături.

Conform sursei anterior citate, aproape 32.000 de persoane din corpurile turcești lucrează la operațiunile de căutare și salvare, cărora li se adaugă 8.294 de salvatori internaționali. Chiar dacă pragul de 72 de ore, considerat crucial în găsirea supravieţuitorilor sub dărâmături, a fost depăşit de mult, echipele încă încearcă să ajungă la persoanele care încă ar mai putea fi în viaţă.

Citește și: Detaliul care a făcut diferența la cutremurele din Turcia. De ce au căzut atât de multe clădiri, România e superioară în acest caz

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...