Ministrul Transporturilor, mesaj important pentru bucureșteni! Când va fi, de fapt, gata metroul din Drumul Taberei. Noul termen anunțat

Când va fi, de fapt, gata metroul din Drumul Taberei

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a avut marți o ședință cu companiile implicate în realizarea magistralelor de metrou M5 – Râul Doamnei – Eroilor și M6 – 1 Mai-Otopeni. În urma acestei, întâlniri, ministrul a anunțat care este noul termen pentru finalizarea lucrărilor de la metroul Drumul Taberei.

Când va fi, de fapt, gata metroul din Drumul Taberei? Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

Lucian Bode a avut o discuție azi, 22 ianuarie la sediul Ministerului Transporturilor cu reprezentanții mai multor companii despre stadiul de execuție și stadiul plăților la magistrala M5, dar și despre problemele existente și soluțiile aferente acestora, în cazul M6. Noul termen pentru finalizarea lucrărilor va fi luna iunie. De asemenea, ministrul a subliniat că în acest moment, nu mai există niciun motiv pentru care să mai fie amânată darea în folosință a metroului în cartierul Drumul Taberei.

lucian bode, ministrul transporturilor, anunt, metrou drumul taberei

Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

Cu privire la magistrala M5 vă spun încă o dată că este un obiectiv foarte important care trebuie realizat atât pentru bucureșteni, cât și pentru toți cei care tranzitează Capitala și folosesc acest mijloc de transport. Vreau ca termenele pe care vi le-ați asumat să le respectați. Este o chestiune de respect și încredere reciprocă și, atât timp cât statul este partener onest și plătește la zi, așa și dumneavoastră trebuie să vă respectați ceea ce v-ați asumat prin contract sau mai bine zis prin multitudinea de acte adiționale la contract. Știu că este un obiectiv mult întârziat, iar ultimul termen pe care mi l-ați transmis trebuie să fie termenul final. Nu mai accept niciun alt termen sau altă scuză, în afară de iunie 2020”, a spus ministrul Lucian Bode.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI