Premierul Orban, pe șantierul Magistralei 5! Ce se întâmplă, de fapt, cu metroul din Drumul Taberei. Acum e oficial

Alexandra Chivu 22.11.2019, 15:17
Premierul Orban, pe șantierul Magistralei 5! Ce se întâmplă, de fapt, cu metroul din Drumul Taberei. Acum e oficial

Premierul Orban a făcut o vizită Magistralei 5 Eroilor-Drumul Taberei. Prim-ministrul României a făcut fericitul anunț pentru cei care care așteaptă de ani buni finalul proiectului. În ce stadiu sunt lucrările și spune Orban despre cele realizate până acum?

Premierul Orban, în vizită pe șantierul Magistralei 5

Premierul Ludovic Orban a declarat, după vizita de pe Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei, că va putea fi folosită începând cu luna iunie a lui 2020. Mai mutl decât atât, acesta a dezvăluit că au existat anumite probleme la stația Parcul Drumul Taberei. Potrivit celor discutate cu conducerea Metrorex, directorii companiilor care au contracte cu metroul pentru finele lucrării mult așteptate de români, susțin că metriul poate fi dat în folsință de anul viitor.

„Astea sunt angajamentele care sunt luate de constructori.Am convingerea în moemntul de faţă că constructorii au toate condiţiile pentru a finaliza lucrările în termenele care au fost convenite, Atât condiţiile procedurale, cât şi condiţiile contractuale şi financiare pentru a putea finaliza la termen”
Ludovic Orban, citat de Mediafax

Premierul Orban, anunț după vizita pe șantierul Magistralei 5
Premierul Orban, anunț după vizita pe șantierul Magistralei 5

„Mai sunt 4 staţii care trebuie finalizate”

Premierul a ținut să subinieze întârzierile apărute la staţia de metrou Parcul Drumul Taberei şi la staţia Academia Militară. Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, alături de Marin Aldea, fost director Metrorex, au anunțat în timpul mandatelor sale faptul că Magistrala 5 va putea fi dată în trafic încă din luna decembrie a lui 2019.

„Din staţiile de metrou, mai sunt 4 staţii care trebuie finalizate, au existat probleme de diferite naturi la staţia Parcul Drumul Taberei unde au fost necesare lucrări de deviere, unde am înţeles că a existat o întârziere din cauza imposibilităţii de a avea acces la Parcul Drumul Taberei care era în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. De asemenea mai e o problemă tehnică legată de coborârea nivelului pânzei de apă freatică între staţia Parcul Drumul Taberei şi Drumul Taberei. De asemenea, trebuie finalizate lucrările la staţia eroilor şi la staţia Academia Militară, unde sunt necesare şi lucrări de altă natură”
Ludovic Orban

Urmăriți Impact.ro și pe