Ministrul Transporturilor, despre propunerea ca o călătorie cu metroul să coste 50 de lei. Mesajul vehement

Ana Anitoiu 12.05.2021, 17:39
Ministrul Transporturilor, despre propunerea ca o călătorie cu metroul să coste 50 de lei. Mesajul vehement

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a reacționat miercuri la propunerea ca o călătorie cu metroul să coste 50 de lei pe care a făcut-o sindicalistul Ion Rădoi astfel încât compania Metrorex să devină rentabilă. Oficialul a transmis un mesaj vehement.

Ministrul Transporturilor, despre creșterea prețului unei călătorii cu metroul la 50 de lei

Potrivit lui Cătălin Drulă, dacă ar fi ca autoritățile să se ia după preşedintele ”Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi, ar trebui să crească oricât de mult prețul unei călătorii cu metroul. Sindicalistul ar urmări acoperirea cheltuielilor lui și ale rețele în fruntea căreia se află. Ministrul Transporturilor a exclus posibilitatea ca o astfel de propunere să fie luată în calcul.

“Anul trecut nu s-au plătit dările pe salarii, contribuțiile de șomaj, de asigurări sociale, de sănătate. Și în condițiile în care compania nu și le-a plătit, pentru că era într-o situație dificilă financiar, sindicatul a negociat cu sine însuși și a crescut salariile cu 18%. Eu gest mai iresponsabil nu am văzut. Dumnealor au încasări de 10 milioane, primesc de la stat subvenție de 50 de milioane și au cheltuieli de 100 de milioane. Au o pierdere uriașă de 40 de milioane pe lună”, a adăugat ministrul Cătălin Drulă, la Antena 3.

Ministrul Transporturilor, despre propunerea ca o calatorie cu metroul sa coste 50 de lei
Imagine dintr-o statie de metrou

Care a fost propunerea lui Ion Rădoi cu privire la prețul unei călătorii cu metroul

Mai exact, Ion Rădoi a reclamat faptul că ministrul Transporturilor și conducerea Metrorex intenționează să concedieze 1.700 de angajați și să crească tariful cartelelor de metrou, astfel încât compania să devină rentabilă. Sindicalistul a dat exemple din Londra și alte orașe mari unde metroul pierde bani.

”Peste tot, tariful, pentru că este vorba de transport public comun, este subvenţionat. S-au trezit acum câţiva, cei care sunt acum la conducerea Metrorex şi a ministerului, s-au trezit să facă metroul rentabil. Aşteptăm şi noi această minune. În aceste condiţii, când noi avem deficit de personal, ce vor dumnealor? Să elimine nici mai mult, nici mai puţin decât 1.700 de oameni şi să majoreze tariful la metrou. Păi dacă metroul din Londra, care este dezvoltat pe 6 inele, şi care are 25 de lei tariful la un bilet, nu 2,5 lei, deci de 10 ori mai mare, şi tot n-au reuşit să facă metroul rentabil. Îţi trebuie să-l duci la 50 de lei sau ceva de genul ăsta. În aceste condiţii noi n-avem cum să supravieţuim, dacă ei o ţin pe a lor – să facem metroul rentabil”, a spus liderul sindical Ion Rădoi.

Urmăriți Impact.ro și pe