Ministrul Sănătății face o excepție pentru unii elevi. Ce tipuri de măști vor fi permise în școli

Ioana Bucur, Cristian Cojocaru 30.08.2021, 23:50
Ministrul Sănătății face o excepție pentru unii elevi. Ce tipuri de măști vor fi permise în școli

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar 2021-2022, ministrul Sănătății s-a răzgândit și va face o excepție pentru unii elevi. Ioana Mihăilă a explicat ce tipuri de măști vor fi permise în școli.

Ce măști vor purta elevii în noul an școlar

După ce, în timpul unei conferințe de presă din 24 august, anunța că măștile textile vor fi interzise în școli, ministrul Sănătății a revenit asupra deciziei, precizând că va face o excepție de la noua regulă.

Astfel, elevii din clasele primare vor putea purta atât măștile din material textil cât și pe cele medicinale, a precizat Ioana Mihăilă.

„Vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și medicinale. Dar vom recomanda puternic, cu titlu de obligativitate, măști medicinale la clasele gimnaziale si liceale”, a declarat Ioana Mihăilă, la Digi24.

Ministrul a subliniat că purtarea măștii va fi obligatorie nu doar în sălile de clasă, în timpul orelor, ci în toate spațiile ce aparțin școlilor. Singurele momente în care se va face excepție, în anumite cazuri, vor fi orele de educație fizică.

„Până la incidența de doi la mie, fără mască în sălile de sport, dar cu recomandarea fermă ca activitatile sportive să fie efectuate în spații deschise”, a explicat Ioana Mihăilă.

După depășirea pragului de doi la mie, în locurile în care nu se vor putea ține orele de educație fizică în spații deschide, ele nu vor mai avea loc.

Mihăilă i-a sfătuit pe părinți să își vaccineze copiii, subliind că „nu e niciodată prea târziu pentru vaccinare”, mai ales că experiența valului patru arată că tot mai mulți copii ajung cu forme grave ale bolii pe secțiile de Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătății face o excepție pentru unii elevi. Ce tipuri de măști vor fi permise în școli
Ioana Mihaila

Ioana Mihăilă: „Cred că părinţii ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi”

Mai mult, actualul ministru al Sănătății a afirmat că părinții elevilor ar trebui să ceară de la școli situația personalului vaccinat și nevaccinat, adăugând că este „îngrijorător” că multe cadre didactice nu s-au vaccinat.

„Cred că profesorii ar trebui să se gândească să se vaccineze. (…) Mi se pare cel puţin trist şi, cu siguranţă, îngrijorător.

Cred că părinţii ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi. Ca să fie o chestiune transparentă şi ca şcolile să promoveze mai mult vaccinarea în rândurile profesorilor”, a spus ministrul, pentru aceeași sursă.

Întrebată, de asemenea, de ce suntem vicecampioni la non-vaccinare, Mihăilă susține că este vorba despre un cumul de motive, printre care lipsa de educaţie şi de informare.

„Probabil că e un cumul de factori care a determinat un rezultat slab al campaniei de vaccinare. Campania antivaccinistă – la noi seminţele au mers pe un sol mai fertil decât în alte ţări”, a mai declarat Mihăilă, care a precizat că nu „organizarea a fost problema”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...