O nouă gratuitate pentru elevi. Florin Cîțu a făcut anunţul: „Vor fi decontate”

Badea Violeta, Ana Ionescu 27.08.2021, 18:06
O nouă gratuitate pentru elevi. Florin Cîțu a făcut anunţul: „Vor fi decontate”

Vești bune pentru elevi! Înainte de începerea noului an școlar, Florin Cîțu vine cu un anunț important pentru copiii care sunt nevoiți să parcurgă zilnic kilometri întregi pentru a ajunge la școală. Iată ce a declarat oficialul!

Florin Cîțu, mesaj pentru elevii care fac naveta

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va fi decontată naveta elevilor. Oficialul a precizat că se va asigura ca la rectificarea bugetară să existe cadru legal, iar cei de la Consiliul Judeţean să ofere gratuitatea şi apoi să deconteze de la buget toate aceste cheltuieli.

„Ordonanţa pe care noi am dat-o acum o lună şi ceva ar fi trebuit să corecteze problema şi la rectificare ar trebui să avem cadrul legal. Mă voi asigura că la rectificarea bugetară există cadrul legal ca cei de la Consiliul Judeţean să ofere gratuitatea şi apoi să deconteze de la buget aceste cheltuieli”, a declarat Florin Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă.

Florin Citu, mesaj pentru elevii care fac naveta
Florin Citu, mesaj pentru elevii care fac naveta

„Au fost alocate 100 de milioane de lei”

Premierul a precizat că există 100 de milioane de lei în buget și nu există nicio problemă cu aplicarea acestei măsuri. Decizia ar ajuta sute de elevi care sunt nevoiți să facă naveta zilnic până la școală.

„Există şi în acest moment navetă care este decontată de la buget, se pare că există o problemă de interpretare în ceea ce priveşte gratuitatea.

Dar la navetă există, au fost alocate 100 de milioane de lei de la începutul anului, nu au fost cheltuiţi decât, cred, 10-11 milioane de lei, şcoala a fost online, dar ne asigurăm că şi partea aceasta o să fie alocată. Deci banii sunt în buget, nu este o problemă.

Ca mod de lucru, eu aş vedea Consiliul Judeţean să plătească întâi factura şi apoi să fie decontată de la bugetul de stat”, a mai declarat premierul.

Autoritățile vor asigura măști de protecție pentru toți elevii

O altă veste bună pe care au primit-o elevii vine de la Sorin Cîmpeanu. Ministrul Eucației a anunţat că elevii vor primi măşti de protecţie din partea autorităților. De asemenea, acesta a asigurat că nu vor exista probleme cu numărul de măşti disponibile în școli.

„Suntem asiguraţi de cei în măsură să ne asigure că nu vom avea probleme din perspectiva numărului de măşti disponibile. Se discută acum diferenţierea între măşti medicale pentru adulţi şi măşti medicale pentru copiii, e vorba de dimensiuni.

Dar masca va rămâne obligatorie, pentru că nu numai că pandemia nu s-a încheiat, dar avem şi această creştere a numărului de cazuri care este îngrijorătoare şi vor trebui, atâta vreme cât ţinem şcolile deschise până la şase la mie fără diferenţiere, vor trebui şi măsuri compensatorii.

Nu introducem alte măsuri, dar insistăm pentru respectarea strictă a măsurilor deja cunoscute: purtarea măştii de protecţie, distanţare adecvată, reguli de igienă şi aerisire spaţii de învăţământ”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, citat de news.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...