Ministrul Sănătății spune că nu se pune problema unui lockdown total în România. Veștile sunt clare pentru următoarea perioadă

Cătălina Burghelea 03.11.2021, 06:17
Ministrul Sănătății spune că nu se pune problema unui lockdown total în România. Veștile sunt clare pentru următoarea perioadă

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a făcut noi precizări despre un posibil lockdown total în România. Politicianul a anunțat ce urmează să se întâmple la sfârșitul acestei săptămâni. Veștile sunt clare.

Carantina totală „nu este o alternativă”.Ce dezvăluie ministrul Cseke Attila

Ministrul Cseke Attila a declarat, marţi seară, că România nu va fi închisă total, ca urmare a numărului mare de infectări cu noul coronavirus pe zi. Politicianul român de origine maghiară dă exemplul anului trecut, când țara noastră a experimentat carantina totală. Iată ce ne așteaptă în perioada următoare.

Ministrul interimar al Sănătăţii a precizat că nu ar ajuta un lockdown total timp de o lună, pentru că închiderea economiei şi a oamenilor în case ar avea efecte negative. În schimb, Cseke Attila a precizat că urmează, la finalul acestei săptămâni, o evaluare în urma impunerii restricţiilor.

În ciuda numărului mare de infectări și de decese, din ultimele luni, o carantină totală „nu este o alternativă”, a explicat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, marți seara. Deoarece România a experimentat deja această formă de restricție extremă în 2020, politicianul nu mai vrea să se repete istoria.

Potrivit spuselor lui Cseke Attila, lockdown-ul total rezultă în închiderea economiei și a oamenilor în case, printre altele.

„Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut. Închiderea economiei, închiderea oamenilor în case… în afară de anumite efecte, unele și psihologice asupra unor persoane care să stea închise luni întregi, nu e chestiune confortabilă.

Sunt tot felul de situații pe care din păcate le-am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată. Dar asta înseamnă că trebuie să fim și responsabili, ca să nu mai ajungem încă o dată acolo.”, a declarat ministrul Attila, la Digi24.

O țară din Europa intră în carantină deși are jumătate din populație vaccinată

Veștile sunt clare pentru următoarele zile

De asemenea, politicianul a mai dezvăluit că urmează, la finalul acestei săptămâni, o evaluare a situației României, în urma restricţiilor impuse. Ministrul interimar al Sănătății este de părere că unele măsuri anti-Covid existente în prezent vor fi prelungite peste câteva zile, când va avea loc o ședintă cu specialiștii.

„Un lockdown total nu ne-ar ajuta. Suntem după o săptămână și o zi de la restricțiile care s-au anunțat, iar la sfârșitul acestei săptămâni va trebui să facem o analiză unde suntem.

Sigur, După 10 zile, două săptămâni, nu ești sigur că efectele se văd imediat, și va trebui luată o decizie legată de continuarea unora dintre măsurile pe care le avem acum. Analiza trebuie făcută pe cifre și pe tendințe.

Presiunea noastră uriașă este acest număr ridicat de decese.”, a mai spus Cseke Attila.

1.666.097 de cazuri Covid, de la declanșarea epidemiei

Precizările ministrului interimar al Sănătății au fost făcute în contextul în care, până în ziua de 2 noiembrie, pe teritoriul României, au fost înregistrate 1.666.097 de cazuri Covid, dintre care 8.636 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima îmbolnăvire.

Urmăriți Impact.ro și pe