Ministrul Sănătății a făcut anunțul momentului! Când ar putea să ajungă vaccinul anti-COVID în România

Ana Anitoiu 01.10.2020, 17:53
Ministrul Sănătății a făcut anunțul momentului! Când ar putea să ajungă vaccinul anti-COVID în România

Ministrul Sănătății a făcut anunțul momentului. Nelu Tătaru a spus când ar putea să ajungă vaccinul anti-COVID în România.

Când ar putea să ajungă vaccinul anti-COVID în România

Nelu Tătaru a spus când ar putea să ajungă primele doze de vaccin anti-COVID în România. Ministrul Sănătății a precizat și care va fi cantitatea acestuia, precum și care sunt persoanele care vor fi vaccinate cu prioritate.

”Sunt șapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca și Sanofi. Ei sunt cei mai avansați. La nivelul Comunității Europene sunt contracte făcute cu două din aceste șapte firme care și-au prezentat serviciile.

S-ar putea în decembrie, ianuarie să avem prima tranșă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunității Europene. Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc și în general la persoanele expuse, cum este personalul medical”, a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a adăugat că speră ca în cea de-a doua jumătate a anului 2021 să existe vaccin anti-COVID în România.

”Se lucrează. Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin, dar până atunci trebuie să trecem cu precauție peste tot ce înseamnă primul val al pandemiei”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a făcut anunțul momentului! Când ar putea să ajungă vaccinul anti-COVID în România

Peste 2.000 de noi cazuri de coronavirus, joi, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că au fost înregistrate 2.086 de noi cazuri de coronavirus, în țară. Astfel, bilanțul total, de la începutul pandemiei, a ajuns la 129.658 de cazuri de COVID-19, depistate pe teritoriul României.

Potrivit raportării de astăzi, 103.994 de pacienți au fost declarați vindecați de COVID-19, în România, de la începutul pandemiei de coronavirus.

Însă, în total, au murit 4.862 de persoane diagnosticate cu COVID-19. Dintre acestea, 37 au decedat de miercuri până joi.

Cei 37 de pacienți – 28 de bărbați și 9 femei, se aflau internați cu COVID-19 în spitale din Alba, Arad, Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și Municipiul București.

Dintre cele 37 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani. Toți acești pacienți au prezentat comorbidități.

În spitale din țară, în prezent, se află internate 7.617 de persoane care s-au infectat cu noul coronavirus. Dintre acestea, 557 se află la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...