Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu amenință pe toată lumea: ”Rusia se luptă nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”

Mihnea Tălău 21.09.2022, 10:59
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu amenință pe toată lumea: ”Rusia se luptă nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”

După ce liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a vorbit miercuri dimineața despre ”mobilizarea parțială”, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat că este vorba despre 300.000 de rezerviști.

Cine sunt cei vizați de ”mobilizarea parțială”

„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma. Rusia are o mulțime de arme pentru a răspunde”, și-a justificat Putin mobilizarea.

La rândul său, Serghei Șoigu a specificat că rezerviștii „vor trece printr-un program de instrucție militară înainte de a fi trimiși în Ucraina”. Mobilizarea parțială nu va lua în calcul studenții sau foștii recruți ai armatei ruse – care au făcut stagiul de armată obligatorie.

Militarii din rezervă cu experiență de luptă sau cu o specialitate de înregistrare militară vor intra sub mobilizare parțială, a mai spus el.

„Aceștia sunt cei care au grijă de serviciu, au o specialitate militară, adică specialitatea de care au nevoie astăzi forțele armate, au experiență de luptă. Și bineînțeles, vreau să anticipez imediat întrebările care pot apărea în legătură cu asta: nu este vorba despre nicio mobilizare, apeluri pentru studenți care studiază la universități, nu există nicio problemă”, a declarat Șoigu.

Potrivit acestuia, mobilizarea va afecta aproximativ 1% din totalul resurselor de mobilizare a țării.

În plus, Șoigu a ținut să afirme că, în acest moment, Rusia se luptă „nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, ar fi suferit un infarct
Ministrul Șoigu, alături de Vladimir Putin

Rusia a anunțat, oficial, pierderile înregistrate de armata

Pentru prima dată în Rusia s-a vorbit oficial și despre pierderile înregistrate de armata care luptă în Ucraina.

Astfel, Serghei Șoigu, a anunțat pierderile forțelor armate ruse în timpul unei operațiuni speciale. Potrivit acestuia, 5937 de soldați au murit în Ucraina, transmite Komersant.

„Peste 90% dintre răniți s-au întors la serviciu”, a clarificat Serghei Șoigu într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 24 situație cu soldații ruși răniți. În același timp, nu a menționat numărul soldaților răniți.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...