Ministrul Mediului, reacție nervoasă după ce doi jurnaliști și un activist au fost bătuți de hoții de lemne. ”Nu vom accepta”

Nicu Stan 17.09.2021, 15:52
Ministrul Mediului, reacție nervoasă după ce doi jurnaliști și un activist au fost bătuți de hoții de lemne. ”Nu vom accepta”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a avut o reacție nervoasă după ce a aflat că doi jurnaliști și un activist au fost bătuți de hoții de lemne. Cele trei părți vătămate documentau tăierile ilegale de lemn. Ce a anunțat ministrul Mediului.

Tanczos Barna cere pedepsirea vinovaților care au bătut un activist și doi jurnaliști care documentau tăierile ilegale de lemn. Cei trei, agresați într-o pădure din Suceava

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a informat, astăzi, că, dacă se va dovedi că cei care i-au bătur pe cei doi jurnaliști și pe activistul de mediu într-o pădure din Suceava, unde aceștia documentau tăierile ilegale de lemn, fac parte din personalul silvic, atunci acești angajați vor trebui să fie excluși imediat din breaslă.

Astfel, Tanczos Barna a condamnat, vineri dimineață, atacul împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care erau cu el. Agresiunea a avut loc joi seară într-o pădure din comuna Coșna, județul Suceava.

Activistul Tiberiu Bosutar, printre cei batuti
Activistul Tiberiu Bosutar, printre cei batuti

Cine sunt cei doi jurnaliști bătuți

De asemenea, Mihai Dragolea, regizor și jurnalist, dar și realizatorul Radu Constantin Mocanu, care, împreună cu activistul de mediu Tiberiu Boșutar au fost bătuți crunt, de 20 de indivizi  în timp ce pregăteau filmările pentru un deocumentar internațional despre tăierile ilegale de lemn din pădurile din România, după cum a anunțat Greenpeace România.

În plus, ministrul Mediul a spus că îl cunoaște pe Tiberiu Boșutar, cu care s-a întâlnit în urmă cu câteva săptămâni, la minister, unde au avut discuții despre importanța muncii pe care o depune alături de toți ceilalți activiști de mediu și avertizori de integritate, în contextul măsurilor pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de lemn.

Vinovații, pedepsiți exemplar

”Avem aproape 1 milion de interogări în aplicația Inspectorul Pădurii, iar cetățenii, atunci când verifică transporturi și reclamă nereguli, ne sprijină direct în lupta cu hoții de lemne. Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea și chiar viața celor care apără pădurea.

Condamn orice agresiune de acest fel și îmi doresc ca toți autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care îl însoțeau să fie identificați și să suporte consecințele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluși imediat din această breaslă”, a transmis Tanczos Barna, pe contul de Facebook al ministerului Mediului.

Ministrul Mediului le cere angajaților săi să colaboreze pentru prinderea agresorilor

Ministrul le-a cerut celor implicați să coopereze pentru găsirea și pedepsirea vinovaților.

”Le cer tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să ofere cooperare totală organelor de anchetă penală și să aloce întreg sprijinul pentru identificarea și sancționarea vinovaților. Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislația silvică identificată va fi drastic sancționată”, a spus Tanczos Barna.

Urmăriți Impact.ro și pe