Home » Actualitate » Ministrul Mediului a ajuns să se laude singur în presa maghiară. Tanczos Barna n-a suflat un cuvânt despre tăierile ilegale masive
Ministrul Mediului a ajuns să se laude singur în presa maghiară. Tanczos Barna n-a suflat un cuvânt despre tăierile ilegale masive
Ministrul Mediului a ajuns să se laude singur în presa maghiară. Oficialul a declarat că nu susține noua stregie a Uniunii Europene privind protejarea pădurilor și reîmpăduririle. Tanczos Barna n-a suflat un cuvânt despre tăierile ilegale masive!
Ministrul Mediului a ajuns să se laude singur în presa maghiară
Ministrul mediului, Tanczos Barna, a oferit câteva declarații controversate în presa maghiară. Oficialul susține că nu e de acord cu noua propunere de strategie a Comisiei Europene privind protejarea pădurilor și reîmpăduririle. Aceeași publicație scrie că strategia este contestată de mai multe țări membre, printre care se află și România.
Tanczos Barna este de părere că Uniunea Europeană încalcă dreptul statelor membre de a-și decide politicile în domeniul pădurilor și susține că „sistemul de gospodărire a pădurilor din România e bine reglementat şi sever”. Cu toate astea, ministrul n-a suflat un cuvânt despre problema cea mai arzătoare din țara noastră: tăierile ilegale masive.
„Atunci când este elaborată o astfel de strategie, trebuie luate în considerare jurisdicţia statelor membre, principiul subsidiarităţii şi chestiunile practice privind diversitatea pădurilor şi exploatarea sustenabilă (…) Nu au avut loc consultări în cadrul Comisiei permanente pentru păduri şi nici cu statele membre ale UE, iar proiectul nu a fost elaborat în comun. Solicităm să dezbatem strategia privind pădurile”, a declarat Tánczos Barna, potrivit Magyar Nemzet, citat de Rador.
Ministrul Mediului a ajuns sa se laude singur în presa maghiara
Tanczos Barna n-a suflat un cuvânt despre tăierile ilegale masive
Oficialul român a mai spus pentru aceeași publicație că protejarea pădurilor reprezintă o povară financiară pentru un stat membru. Potrivit acestuia, a interzice exploatarea unei păduri înseamnă a îngrădi drepturile proprietarului, iar în aces caz ar trebui acordate despăgubiri.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]
De aceeași părere este și ministrului ungar al agriculturii, István Nagy, care a declarat că Bruxelles-ul doreşte să facă pe plac „verzilor” în detrimentul acelora care gospodăresc pădurile. Pe de altă parte, Comisia Europeană îl contrazice pe Tanczos Barna, care a spus că nu au fost consultate statele membre.
„S-a organizat o consultare publică deschisă prin intermediul site-ului web al Comisiei Europene, în toate limbile oficiale ale UE, primindu-se peste 19.000 de răspunsuri. De asemenea, au avut loc consultări specifice cu autoritățile competente ale statelor membre ale UE responsabile, cu ONG-urile, cu mediul academic și cu organizațiile internaționale”, a declarat Executivul European.
Noua propunere a Uniunii Europene a fost adoptată de executiv pe data de 16 iulie după ce s-a aflat în consultare publică în perioada 25 ianuarie și 19 aprilie. Poți vedea documentul ce prezintă strategia aici.
Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...