Ministrul Mediului din România și Bulgaria, anunț categoric în privința riscului de holeră pe litoral

Stan Filon 17.06.2023, 08:37
Ministrul Mediului din România și Bulgaria, anunț categoric în privința riscului de holeră pe litoral

Experții în sănătate publică au lansat un avertisment teribil, după bombardarea barajului Kahovka din Ucraina. Din cauza animalelor luate de ape, aceștia au transmis că există un risc foarte ridicat să apară holera, inclusiv pe litoralul românesc. Ei bine, autoritățile române au venit acum cu un mesaj foarte important.

Anunț categoric în privința riscului de holeră pe litoral

Noul ministru al Mediului, Mircea Ferchet, a convocat, vineri, o şedinţă pe tema barajul Kahovka din Ucraina. Specialiştii au stabilit că nu există pericol pentru populaţia din România, pentru mediu sau pentru calitatea apei de îmbăiere în Marea Neagră. Parametri înregistraţi sunt în grafic, transmite News.ro.

„Ministrul Mircea Fechet a convocat astăzi o întâlnire, la sediul MMAP, cu autorităţile responsabile de monitorizarea şi protecţia apelor Mării Negre, în contextul distrugerii barajului Kahovka de pe râul Nipru (Ucraina) şi a consecinţelor acestui eveniment. La întâlnire, au participat secretarii de stat Ionuţ Sorin Banciu şi Dan Chiru, directorul general al ANAR Sorin Lucaci, precum şi reprezentanţi ai MMAP, Ministerului Transporturilor, Administraţia Naţională Apele Române, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Institutul National De Sanatate Publica şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Marină Grigore Antipa”, a transmis, vineri, Ministerul Mediului.

Anunt categoric in privinta riscului de holera pe litoral
Anunt categoric in privinta riscului de holera pe litoral

Ce spun specialiștii

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a transmis că specialiştii au stabilit că, după ce au fost colectate toate datele, nu există niciun indiciu care să ridice semne de întrebare, toţi parametrii măsuraţi situându-se în limitele normale pentru această perioadă. Așadar, nici vorbă de holeră pe litoral!

„De asemenea, luând în considerare imaginile satelitate prezentate, distanţa între gura de vărsare a Niprului şi apele teritoriale româneşti, deplasarea maselor de aer şi a curenţilor marini, temperatura şi salinitatea apei, specialiştii preconizează că riscul ca sănătatea oamenilor, a mediului ecosistemelor din acvatic sau calitatea apei de îmbăiere să fie în pericol, este minim. Cu toate acestea, vom continua să monitorizăm în ritm alert toţi parametrii şi suntem pregătiţi să intervenim la cel mai mic semn de pericol”, a declarat ministrul Mircea Fechet, la finalul întâlnirii.

Ministrul Mediului din România a participat apoi prin videoconferință la o întâlnire cu omologul său bulgar Julian Popov, care de asemenea a specificat faptul că măsurătorile făcute pe teritoriul Bulgariei au ajuns la aceeași concluzie cu cele din România. Cei doi miniștri au căzut de acord ca între cele două țări să fie un schimb de informații pe această temă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...