Ministrul Educației, precizări importante pentru părinți și elevi. Anunț oficial despre reluarea cursurilor

Redacția IMPACT 01.04.2020, 15:07
Ministrul Educației, precizări importante pentru părinți și elevi. Anunț oficial despre reluarea cursurilor

În mediul online au apărut zilele acestea mai multe mesaje care fac referire la o posibilă reluare a cursurilor în școli, dar care includ și anumite modificări ale anului școlar. Ce spune Ministrul Educației despre aceste informații.

Anunțul oficial al Ministrului Educației: „Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale ”

Zilele trecute au circulat în spațiul virtual mai multe anunțuri care au antetul ministerului Educației și care aduc în atenție mai multe schimbări din structura anului școlar în curs. Informația conform căreia anul școalar ar putea fi reluat începând cu data de 6 aprilie a fost dezmințită de Ministrul Educației, care recomandă cadrelor didactice, elevilor și părinților să se informeze doar din surse oficiale.

„Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate”, explică Monica Anisie, într-un anunț postat pe site-ul oficial al Ministerului Educației.

Sursa foto: captură foto via edu.ro

Ministrul spune că va formula un denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii.

Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului. Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, se arată în anunțul lansat de Ministerului Educației și Cercetării.

Monica Anisie nu a luat încă nicio decizie cu privire la structura anului școlar în curs și la examenele din acest an pentru elevii din anii terminali și a sugerat că o eventuală astfel de hotărâre ar putea fi adoptată prin armonizare cu alte decizii de la nivel european.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI