Ministrul Educației le-a spus profesorilor ce trebuie să facă pe timpul suspendării cursurilor. „Să nu predați cunoștințe noi”

Redacția IMPACT 31.03.2020, 20:14
Ministrul Educației le-a spus profesorilor ce trebuie să facă pe timpul suspendării cursurilor. „Să nu predați cunoștințe noi”

Monica Anisie, Ministrul Educației și Cercetării, a trimis o scrisoare deschisă cadrelor didactice în care le transmite câteva indicații cu privire la modul de gestionare a relațiilor cu elevii în această perioadă.

Monica Anisie, recomandări pentru profesori

Scrisoarea transmisă de Ministrul Educației, către profesori prevede ca noile lecții, care erau predate în mod obișnuit la clase în această perioadă, să nu aibă loc și să practice cu elevii doar recapitulări. Totodată, elevii nu vor fi nici evaluați pe perioada stării de urgență.

„Continuarea învățării de acasă reprezintă modalitatea prin care putem să fim alături de copiii noștri. Suspendarea cursurilor reprezintă o perioadă în care vom valorifica activitatea pe care am desfășurat-o în sala de clasă, prin modalități de fixare a cunoștințelor și de recapitulare a temelor predate, fără a preda noi cunoștințe și fără a evalua elevii”, se arată în documentul transmis de Monica Anisie către cadrele didactice din România, conform Edupedu.

Monica Anisie nu a luat încă nicio decizie cu privire la structura anului școlar în curs și la examenele din acest an pentru elevii din anii terminali și a sugerat că o eventuală astfel de hotărâre ar putea fi adoptată prin armonizare cu alte decizii de la nivel european.

„În aceste momente, conștientizăm cu toții cât ne lipsește școala, cât de mult ne dorim să ne revedem elevii și colegii. Cu toții vrem, în acest moment, să știm cu certitudine când vom reveni în sala de clasă, însă această certitudine trebuie privită în strânsă legătură cu situația evoluției epidemiei provocate de coronavirus în România, iar decizia pe care Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență o va lua va viza siguranța ca niciun elev sau cadru didactic nu va fi infectat în momentul revenirii la cursuri”, a mai transmis Monica Anisie.

Ministru pune accent și pe importanța profesorilor de a contribui la menținerea echilibrului emoțional al elevilor din această perioadă de carantină, precum și cel al părinților.

Urmăriți Impact.ro și pe