Ce se întâmplă cu examenele naționale și când ar putea să se întoarcă elevii la școală. Mesajul clar transmis de ministrul Educației

Diana Radu 30.03.2020, 08:29
Ce se întâmplă cu examenele naționale și când ar putea să se întoarcă elevii la școală. Mesajul clar transmis de ministrul Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie a infirmat printr-o postare pe pagina sa de Facebook știrile false care circulă în legătură cu deschiderea școlilor și cu susținerea examenelor naționale. Ministrul a dat asigurări că de îndată ce se vor relua cursurile se va stabili și calendarele examenelor naționale.

Ce se întâmplă cu examenele naționale? Anunțul făcut de ministrul Educației

Monica Anisie le-a atras elevilor, studenților, dar și cadrelor didactice că în mediul online circulă tot felul de știri false, drept pentru care ar trebui să se informeze doar din sursele oficiale. De asemenea, ministrul Sănătății a făcut câteva precizări și în ceea ce privește susţinerea bacalaureatului, a licenţei, dizertaţiei, titularizării a examenelor pentru gradele didactice, precum și despre celelalte examene din învățământ.

monica anisie, anunt, examene nationale, deschiderea scolilor
Ce se întâmplă cu examenele naționale? Anunțul făcut de ministrul Educației

„În zilele acestea, mai mult decât oricând, ar trebui să fim mai buni, mai atenţi şi mai înţelepţi şi să nu credem orice ştire falsă!!! Dragi elevi şi studenţi, stimaţi colegi, fiţi atenţi că în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false! Nu vă lăsaţi manipulaţi şi informaţi-vă din surse oficiale! Vă rog să aveţi încredere că, în scurt timp, MEC va transmite ceea ce se va întâmpla cu examenele naţionale, când vom putea relua cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei/dizertaţiei/titularizarii/examenelor pentru gradele didactice etc”, a scris ministrul Educației pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce privește deschiderea școlilor dar și stabilirea examenelor din învățământ, ministrul Educației a subliniat că aceste decizii vor fi luate în funcție de evoluția pandemiei, iar că cel mai important lucru acum este sănătatea.

„Cum bine se ştie, toate acestea depind de evoluţia pandemiei cu COVID-19!! Vă propun să ne asigurăm că suntem în siguranţă şi sănătoşi!”, a mai spus ministrul Monica Anisie.

Răspunsul Monicăi Anisie vine după ce rețelele de socializare au circulat informații potrivit cărora cărora cursurile aferente semestrului II s-ar relua în data de 15 mai şi ar dura până pe 24 iulie. Acest lucru nu este adevărat, potrivit celor declarate de Monica Anisie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe