Ministrul Educaţiei, despre numărul de elevi şi profesori bolnavi de Covid. „Peste 27.000 de copii s-au infectat”

Nicu Stan 02.02.2022, 20:53
Ministrul Educaţiei, despre numărul de elevi şi profesori bolnavi de Covid. „Peste 27.000 de copii s-au infectat”

Ministrul Educaţiei a făcut declarații despre numărul de elevi şi profesori bolnavi de Covid. Sorin Cîmpeanu a anuntat astăzi că 27.000 de elevi şi mai bine de 7.000 dintre angajaţi din sistemul de învăţământ sunt infectaţi cu coronavirus. Asta înseamnă mai puțin de 1% dintre copii și circa 3% dintre cadrele didactice.

Sorin Cîmpeanu a spus câți elevi şi profesori sunt bolnavi de Covid

Autoritățile au anunțat câți elevii și câte dintre cadrele didactice au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus.

„Ultimele raportări arătau că sunt 27.000 de elevi infectaţi şi sunt peste 7.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ. Deci era vorba de un procent de sub 1% din perspectiva copiilor şi era un procent de aproape 3% din perspectiva angajaţilor din învăţământ”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Palatul Victoria.

27.000 de elevi sunt infectati cu covid
27.000 de elevi sunt infectati cu covid

Sorin Cîmpeanu vrea relaxarea măsurilor în școli

Cifrele anunțate fiind unele mici, în opinia ministrului Educației, acesta se gândeşte la relaxarea măsurilor în şcoli, argumentând că în Franța dacă apar 8 cazuri de copii infectați, cursurile merg mai departe.

În plus, Sorin Cîmpeanu a reamintit faptul că joi este ziua de referinţă privind modul de desfăşurare a cursurilor în săptămâna următoare.

Mâine se stabilește dacă vor fi închise școli pentru săptămâna viitoare

„Ziua de joi este ziua de referinţă din perspectiva numărului de paturi ocupate din paturile destinate pacienţilor cu COVID. Această situaţie este făcută publică de către Ministerul Sănătăţii şi generează modul de funcţionare pentru întreaga săptămâna viitoare. Aşteptăm şi noi ziua de joi, de mâine, pentru a vedea dacă vreun judeţ din România a atins pragul de 75%.

Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci şcolile şi grădiniţele din acel judeţ vor intra în sistem online, din păcate, până când rata de ocupare a paturilor va ajunge, subliniez, la 70%, nu la 75%. Dar aşteptăm ziua de mâine, să vedem dacă este vreun judeţ în această situaţie”, a explicat ministrul.

Cadrele școlare se tem de valul mare de infectări

Pe de altă parte, cadrele școlare din Capitală se tem însă că școala nu va rezista prea mult deschisă, mai ales că ne confruntăm în continuare cu un val de infectări zilnice, printre care mulți elevi.

„Teama mea este că dacă se vor păstra aceste reglementări, peste o săptămână, mai mult ca sigur vom fi din nou online. Vedem cu toții că suntem pe un trend ascendent. Mă aștept ca ce s-a întâmplat săptămâna trecută să se întâmple în săptămâna de școală, pentru că reglementările, așa cum sunt  ele acum, prevăd ca într-un interval de 7 zile, dacă într-o clasă sunt 3 cazuri, clasa aceea se închide. Iar numărul crește”, spunea duminică seara Andreea Bondea, directoarea Colegiului „I.L. Caragiale”, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe