Ministrul Economiei a ajuns să-și ceară scuze de la bucureșteni pentru lipsa apei calde și a căldurii. ”Încă ne ajută Dumnezeu”

Cristian Cojocaru / 11.12.2020, 21:04
Ministrul Economiei a ajuns să-și ceară scuze de la bucureșteni pentru lipsa apei calde și a căldurii. ”Încă ne ajută Dumnezeu”

În timp ce Guvernul și Primăria Capitalei caută soluții pentru această situație, ministrul Economiei își cere scuze de la bucureșteni pentru lipsa apei calde și a căldurii, iar premierul Ciucă promite apă caldă locuitorilor Capitalei, inclusiv pregătiri pentru zăpadă, indiferent de prognoza meteo.

Lipsa apei calde și a căldurii, o mare problemă a bucureștenilor

Mii de bucureșteni trec printr-un mare disconfort cauzat de lipsa apei calde și a căldurii. Actualul premier interimar, Nicolae Ciucă anunță că Guvernul urmează să aloce fondurile necesare pentru a suplimenta echipele de intervenție pentru repararea rețelelor de distribuție ale apei calde.

„Am avut o discuţie cu mai mulţi membri ai Cabinetului care pot să aibă soluţii pentru ca, împreună cu autorităţile locale ale municipiului Bucureşti, să identificăm ceea ce avem de făcut. Sigur, nu să rezolvăm problema, pentru că este o problemă care vine de cu foarte mulţi ani în urmă, dar să identificăm acele soluţiicare să asigure livrarea de apă caldă şi căldură populaţiei Capitalei. Vom aloca banii necesari Primăriei Capitalei ca să poată să achiziţioneze acest serviciu din mediu privat şi, astfel, echipele ELCEN, împreună cu cele de la Termoenergetica, să poată să fie permanent în teren şi să scurtăm cât se poate timpul în care cetăţenii nu vor avea apă caldă şi căldură”, a declarat Ciucă.

În ciuda situației cu care se confruntă Bucureștiul anului 2020, cei de la Termoenergetica afirmă că nu ar trebui să existe nici un motiv de îngrijorare pentru că numărul de avarii nu va cunoaște o creștere semnificativă. Primarul Sectorului 2 afirmă că sistemul de distribuție este foarte avariat, astfel că pierderile zilnice sunt de aproximativ 48 milioane de litri în București.

Nicușor Dan afirmă că vor fi avarii zilnice 
Nicușor Dan afirmă că vor fi avarii zilnice

Ministrul Economiei își cere scuze

Virgil Popescu, ministrul Economiei afirmă că față de acum patru ani, pierderile sunt de 3 ori mai mari astfel, atunci erau pierderi de 800 de tone pe oră în timp ce acum sunt de 2.500 de tone pe oră. Acesta mai afirmă că aici s-a ajuns din cauza neinvestiției, a nepăsării și tot de aici trebuie plecat pentru a face eforturi în această iarnă ca rețeaua de termoficare să fie ținută în echilibru.

„Ne cerem scuze bucureștenilor pentru ce se întâmplă, dar trebuie să ne pregătim pentru iarnă. Încă Dumnezeu ne ajută, vremea este caldă, dar nu știm cât va dura. Ne pregătim cu aceste capacități modulare să le montăm în diverse zone din București în așa fel încât să suplinim cu energie termică nou creată aceste pierderi foarte mari din rețea”, a spus Popescu.

Nicușor Dan afirmă că vor fi avarii zilnice

Primarul general, Nicușor Dan afirmă că în prezent, CET Sud dă căldură la 75 de grade și că speră ce se va ajunge la 85 de grade în zilele următoare, la fel cum a fost și luna trecută. Referitor la riscul intrării în colaps, edilul a menționat că vor fi avarii zilnice.

„Toată lumea va avea căldură şi apă caldă, dar o să avem câteva sute de avarii. În această săptămână, începând cu sâmbătă dimineața, când a început să se resimtă avaria de la CET Sud și până la acest moment a fost o situație excepțională în București. Nu se poate 90, pentru că trebuie să introducem apa de adaos, de care s-a vorbit”, a explicat Dan, potrivit spotmedia.ro .

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI