Clotilde Armand, atac dur către Nicușor Dan. De ce au ajuns cei doi la cuțite

Cristian Cojocaru 09.12.2020, 17:14
Clotilde Armand, atac dur către Nicușor Dan. De ce au ajuns cei doi la cuțite

Doi dintre edilii Bucureștiului au ajuns la cuțite în urma unor declarații făcute. Clotilde Aramand, primarul Sectorului 1 a făcut un atac dur către Nicușor Dan, primarul general al Capitalei cu privire la situația actuală din București.

Clotilde Armand, atac dur către Nicușor Dan

După ce Nicușor Dan a făcut câteva afirmații cu privire la gunoiul de pe străzile din Sectorul 1, Clotilde Armand a ripostat cu un atac dur către Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Primarul Sectorului 1 chiar l-a rugat ”să nu mai complice inutil lucrurile”.

„Am ascultat declarațiile Primarului General privind situația gunoaielor din Sectorului 1. Acum, nu știu dacă actualul primar cunoaște la fel de bine contractul firmei de salubrizare cu Primăria Sectorului 1… însă apreciez că ne-a oferit o soluție: să plătim facturile emise nelegal de această companie”, transmite Clotilde Armand.

Clotilde îi reamintește lui Nicușor Dan faptul că există deja o decizie a Curții de Conturi prin care se arată faptul că tarifeșe serviciului de salubrizare a crescut ilegal și că momentan nu există un buget votat și alocat pentru facturi. Totodată nu se poate face o rectificare bugetară din cauza deficitului de 1 miliard de lei cum de altfel și dosarul creșterii tarifelor într-un mod ilicit se află pe masa celor de la DNA.

În urma verificărilor făcute de către aceștia al facturilor emise de către firma de salubrizare dar și ale aparatelor GPS instalate pe mașinile de salubrizare s-a constatat faptul că serviciile facturate nu au fost prestate. Primarul Sectorului 1 vine cu o rugăminte la adresa lui Nicușor Dan și anume să ”nu mai complice inutil lucrurile”.

Serviciile facturate de firma de salubrizare nu au fost prestate
Serviciile facturate de firma de salubrizare nu au fost prestate

Primăria Sectorului 1 trebuie să onoreze contractul

Clotilde Armand chiar a scris pe pagina de Facebook că primăria Sectorului 1 și-ar putea înființa propria companie de salubrizare și să renunțe la serviciile celor de la Romprest. Compania de salubrizare nu și-a mai îndeplinit serviciile de la sfârșitul lunii noiembrie din cauza restanței de 94 milioane de lei pe care primăria o are către aceasta. Facturile restante sunt din perioada administrației Tudorache.

Primarul General are o cu totul altă părere față de această situație astfel că, acesta consideră ca Primăria Sectorului 1 trebuie să onoreze contractul. Contractul în cauză este în vigoare iar firma de salubritate trebuie să se asigure că gunoiul de pe străzi este ridicat.

„În sectorul 1 este un conflict între operatorul de salubritate și Primăria Sectorului 1 pe un contract care este în funcțiune. Cum a fost semnat acel contrat, asta e o chestiune care poate să fie discutată. Însă în acest moment, eu consider că un contract care este în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului acel serviciu, astfel încât să se ridice și gunoaiele de pe străzi. Deci, este o responsabilitate pe care Primăria Sectorului 1 o are și eu sper să se achite de ea”, a declarat marți seara, la Digi24, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, potrivit digi24.ro .

Urmăriți Impact.ro și pe