OPINIE. Alegeri locale 2020. Cine va câștiga Bucureștiul pe 27 septembrie?

Dan Mlădinoiu / 20.08.2020, 11:14
OPINIE. Alegeri locale 2020. Cine va câștiga Bucureștiul pe 27 septembrie?

Faptul că dna Pandele a reușit performanța de a-și coopta în echipa de posibili consilieri generali ai Capitalei o colecție de polisportivi în toate cele sunt semne de rău augur pentru un nou mandat de prim-edil al Bucureștilor. Semnele sale de clarvăzătoare cu glaucom îi indică tacit un iminent fiasco la ora 21 din ziua de 27 a lunii ce stă să vină.

Alegeri locale 2020

După Mitiplodocul oracol din Bălcești, care se lăuda cu un bloc nou mai tare ca Empire State Building din NY, l-ar fi luat și pe Sandozaurul Mircea, coleg de capră la conducerea trăsurii fotbalului românesc, vreme de zeci de ani, însă, acesta suferă, din păcate, de o boală grea. Nu-i nimic!, și-a șoptit dna Firea sub cosițele aurii ca grâul răscopt.

L-a ofertat pe “gealul” Puiu Iordănescu, cândva încartiruit în regimentul altui Gabi (Oprea) la UNPR, cel cu epoleții prea scurți pentru cinci stele. Număr de aștri drag lui Corneluș, Cornel de Aur. Cel care consumă un raft de supermarket cu ojă de culoare alb- roșie, ca încălzire la meciurile sale domestice cu popice de sticlă.Ridicat în poziție bipedă de cetățean de onoare al Bucureștiului. Pentru ce merite, n-am aflat încă. Cert este că nu există ospătar, de la 40 în sus, care să nu-l cunoască.

Revenind, Nea Anghel și-a făcut în cap un plan intersectat cu o dreaptă, visând la a 2-a Cupă a UEFA Champions League, cu FCSB. E drept, nu l-a întrebat pe Gigi Becali dacă îi dă voie să calce în picioare, până la împlinirea acestui deziderat, verosimil precum un an cu 5 anotimpuri, echipe ca Bayern Munchen, PSG, Real Madrid, Barca, Juventus. Eventual, îl va ajuta un alt nume de referință al fotbalului autohton, Daniel Pancu.

Gabriela Firea, alături de candidații PSD la Consiliul General al Capitalei
Gabriela Firea, alături de candidații PSD la Consiliul General al Capitalei

Aflat și el pe lista nominalizărilor Gabrielei Firea, dar mult mai prestigios decât Mircea Lucescu, Emerich Jenei, Helmuth Ducadam.Cloul evenimentului de prezentare a echipajului de 8 rame fără cârmaci (Elisabeta Lipă nu se pune) l-a constituit, de departe, Petre al lui Walter. Un om de ispravă la schimbarea macazului României în decembrie ’89. Politicianul fără gât, care pe atunci răscolea vise erotice până la climax printre țesătoarele de la Apaca, și-a aruncat la naftalină celebru-i pulover și a ținut să încânte audiența cu pedigree-ul său de cel mai bucureștean dintre cei aflați acolo.

Totuși, dnei Firea i-au scăpat din inspirația de chiromanție politică în stare s-o scoată din poziția de challenger față de Nicușor Dan. Mă gândesc la Bănel Nicoliță, că tot a ieșit Țăndăreiul din carantină, frații boxeri Cuțov și Dobrescu, handabalistul Birtalan, gimnastul Grecu, spadasinul Drâmbă, vâslașul Patzaichin ș.a. Consider că n-ar fi o problemă dacă starurilor sportului li s-ar alătura cele ale muzicii, deoarece tot ne învârtim printre septuagenari: Margareta Pâslaru, Marina Voica, Dida Drăgan, Stela Enache, Mirabela Dauer etc.

Pentru că principalele combatante ale turnirului electoral au anuțat că renunță la partidele-debara, ALDE, PPUSL, PMP, se simplifică scena înfruntării, dar lupta va fi cu satâre proaspăt polizate. Acompaniate suav și în surdină de sudalme neaoșe, cu trimiteri la decedați și mame, blesteme, urări de viață scurtă, rime buruienoase.

După părerea mea, dna Gabriela Firea pornește cu handicap, ca într-o întrecere ciclistă, în raport cu Nicușor Dan. I-aș fi propus un nume de călător printre galaxii – Dumitru Prunariu. Spun asta pentru că reprezentantul PNL-USR-Plus îi este net superior în calculul probabilităților. Cunoaște geometria sectoarelor (de cerc) ale Capitalei, calculul diferențial și integral, Teorema lui Cauchy, trigonometria unghiurilor de atac și algebra numărului prim. Care este 1.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI