Ultimă oră de la Guvern! “Vom crește alocațiile”. Cu cât se va face creșterea. Anunțul premierului

Elena Avramescu 27.07.2020, 13:03
Ultimă oră de la Guvern! “Vom crește alocațiile”. Cu cât se va face creșterea. Anunțul premierului

Vești bune pentru elevi, după ce majorarea alocațiilor a ajuns pe masa Guvernului. Executivul a decis să crească indemnizațiile pentru minori săptămâna aceasta în timpul ședinței de Guvern.

Guvernul a decis majorarea alocațiilor

Copiii se vor bucura de mai mulți bani lunar în scurt timp, deoarece creșterea alocațiilor urmează să fie în procent de până la 20%. În plus, acest proiect ar lua în calcul și o majorare progresivă anuală a alocațiilor pentru copii, însă în funcție de cât va permite bugetul.

Încă de săptămâna trecută, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că va propune Guvernului o creştere a alocaţiilor, cu condiția ca procentul va fi sustenabil pentru buget.

Ultima ora de la Guvern! “Vom creste alocatiile” (2)

Cu cât se va face creșterea alocațiilor

“A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult”.

“Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, a declarat ministrul Muncii, potrivit Digi24.

„Premierul Ludovic Orban: Cert e că vom crește alocațiile copiilor

„În momentul în care vom lua o decizie, o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să vă spun sigur, vom crește alocațiile.

„Chiar ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape. Procentul efectiv de creștere al alocațiilor și ritmul de creștere depind de prognozele pe care le facem”.

„Evaluarea resurselor pe care le avem e în curs de finalizare. Cert e că vom crește alocațiile copiilor”, a spus și premierul Ludovic Orban, potrivit DCNews.