Ministrul Agriculturii, gest superb după un accident rutier. Cum s-a transformat în salvator

Stan Filon 09.09.2020, 13:51
Ministrul Agriculturii, gest superb după un accident rutier. Cum s-a transformat în salvator

Un accident rutier cu victime a avut loc chiar sub ochii ministrului Agriculturii, Adrian Oroș! Acesta se afla în județul Buzău, unde s-a întâlnit cu agricultorii din județ. Un zgomot putrnic a tulburat discursul ministrului, care a fugit imediat pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, a ajutat victimele unui accident rutier

Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, a participat la un târg agricol din localitatea Valea Râmnicului, într-o bază de utilaje agricole, aflată la 50 de metri distanţă de şoseaua europeană care leagă Capitala de Moldova. Adrian Oroş tocmai îşi terminase discursul şi se pregătea pentru pozele de grup când a auzit un zgomot foarte puternic. Imediat s-a văzut că zgomotul a provenit de la impactul dintre două autoturisme.

Ministrul Agriculturii nu a stat deloc pe gânduri și a fugit imediat la locul accidentului. Acolo, membrul guvernului Orban şi alţi câţiva membri din staff nu au mai așteptat ambulanța și au acordat primul ajutor victimelor. Aceștia au scos victimele din mașinile avariate și le-au dus la loc sigur, unde să nu fie afectate de o posibilă explozie a combustibilului din autoturisme. Salvatorii au sosit la fața locului și i-au tratat pe cei doi șoferi implicați în accidentul rutier.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, a ajutat victimele unui accident rutier
Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, a ajutat victimele unui accident rutier

O persoană a fost rănită și transportată la spital, în urma accidentului rutier

Traficul rutier a fost blocat pe DN2 E85, în afara localităţii buzoiene Oreavu, iar poliţia a anunțat că o persoană a fost rănită. În timp ce conducea autoturismul pe DN2 E85 din direcţia Vrancea către Buzău, în afara localităţii Oreavu, o şoferiţă de 34 de ani din Râmnicu Sărat nu ar fi păstrat distanta de siguranţă şi a intrat în coliziune cu autovehiculul care circula înaintea sa şi la volanul căruia se afla un bărbat de 36 de ani din Vâlcelele.

În urma coliziunii, şoferul de 36 de ani a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză se va întocmi dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru a se vedea exact în ce condiții s-a petrecut accidentul rutier.

​​Adrian-Nechita Oros are 54 de ani și a fost deputat de Cluj. Acum este ministrul Agriculturii în Guvernul Orban. Este profesor universitar doctor în medicină veterinară la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

În 2014, ANI l-a declarat în incompatibilitate pentru că în perioada 20 decembrie 2012 — 8 aprilie 2013, ar fi deținut, simultan, funcția de deputat și calitățile de asociat și administrator la firma Vet Aga Pet. Deputatul PNL a atacat în instanță raportul ANI, iar în vara anului trecut acesta a câștigat definitiv procesul împotriva Agenției Naționale de Integritate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...