Fostul ministru Daniel Chițoiu, audiat la Parchet. Ce declarații a făcut despre accidentul rutier în care au murit doi oameni

Raluca Juncu 09.01.2020, 11:01
Fostul ministru Daniel Chițoiu, audiat la Parchet. Ce declarații a făcut despre accidentul rutier în care au murit doi oameni

Fostul ministru ALDE, Daniel Chițoiu a ajuns astăzi, pentru prima dată în fața anchetatorilor după ce a fost implicat în accidentul rutier din a doua zi de Crăciun, în urma căruia doi oameni au murit.

Daniel Chițoiu, citat în dosarul accidentului rutier din județul Argeș

Daniel Chițoiu, după ieșirea de la Parchet
Daniel Chițoiu, după ieșirea de la Parchet

Daniel Chițoiu a ajuns în această dimineață la Parchetul de de pe lângă Tribunalul Argeș, unde i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, în cazul accidentului rutier în care a fost implicat chiar de Crăciun. Procurorii au deschis un dosar penal care îl vizează pe Daniel Chițoiu pentru uciderea din culpă a două persoane, potrivit Digi24.

Fostul ministru nu a dorit să ofere foarte multe declarații, oferind însă câteva răspunsuri scurte jurnaliștilor.

„Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Astăzi am participat la una”, a declarat Chițoiu. Pentru că eixstă în prezent suspiciunea că acesta vorbea la telefon în timpul accidentului, el a negat această informație.  Daniel Chițoiu fusese transportat și el atunci la spital, imediat după accident, însă nu s-a ales cu răni sau traumatisme.
„Mi-am revenit în momentul acela”, a spus astăzi fostul ministru ALDE, după ce a ieșit de la audierilor procurorilor.

Accidentul a avut loc pe 26 decembrie 2019, a doua zi de Crăciun, în localitatea Zamfirești, din județul Argeș.

„Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident”, se arată într-un comunicat transmis luni, 6 ianuarie, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Daniel Chițoiu a fost pe rând, Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, funcție pe care a dobândit-o în timpul Guvernului Ponta, din 2012. Ulterior, el a mai fost Viceprim-ministru și Ministrul Finanţelor Publice. Ulterior, pe 6 februarie 2014, Chițoiu și-a dat demisia din funcția de ministru al finanțelor.

 

Sursa foto: Inquam Photos

Urmăriți Impact.ro și pe