Ministerul Sănătații are o nouă țintă: 90% din populația generală, vaccinată anti-Covid. Data la care ar finaliza campania

Ioana Bucur 09.11.2021, 15:42
Ministerul Sănătații are o nouă țintă: 90% din populația generală, vaccinată anti-Covid. Data la care ar finaliza campania

În condițiile în care românii nu se înghesuie în centrele de imunizare, iar țara noastră este la coada clasamentului la nivel european, Ministerul Sănătății și-a fixat o nouă țintă. Autoritățile își doresc ca 90% din populația generală să fie vaccinată anti-Covid.

Guvernul vrea 90% din populația generală, vaccinată anti-Covid

În condițiile în care o rată mare de imunizare înseamnă nu doar scăderea numărului de cazuri grave și de decese în rândul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 ci și revenirea la normalitate, Guvernul a stabilit noile obiectivele pentru intervalul 2022-2023 cu privire la vaccinarea anti-Covid-19.

Obiectivul general rămâne continuarea vaccinării populației populației în condiții de siguranță, însă autoritățile au fixat și obiective specifice pe perioade de timp.

Pentru anul ce urmează, se dorește acoperirea vaccinală în proporție de 20% în cazul copiilor cu vârste mai mici de 12 ani și de 70% pentru populația generală în vârstă de 12 ani și mai mult.

Secretarul de stat a anunțat că vaccinarea a 90% din populația generală cu vârsta de peste 12 ani este dorită până la finalul anului 2023.

Obiectivele privind vaccinarea în următorii doi ani au fost stabilite de Comitetul național de vaccinologie și vor fi impuse printr-o hotărâre de Guvern.

Florin Cîțu a subliniat că este nevoie de toată societatea să înţeleagă importanța imunizării.

„Pe deoparte, mesajele sau ceea ce vedem în societate, toată lumea spune că nu are încredere în mesajele venite de la politicieni. Noi putem ca şi Guvern şi ca şi Partid Naţional Liberal, care a luat o decizie în BEx de a promova campania de vaccinare, o să facem acest lucru.

Este nevoie de mai mult. Este nevoie ca toată societatea să înţeleagă că doar prin vaccinare putem să depăşim acest moment. Este nevoie de toţi liderii, noi o să discutăm, aşa cum am făcut şi până acum, cu prefecţii, cu primarii noştri”, a spus Cîţu.

Ministerul Sănătații are o nouă țintă 90% din populația generală, vaccinată anti-Covid
Andrei Baciu

Topul celor mai vaccinate țări din Europa. România și Bulgaria, la coada clasamentului

Vaccinarea anti-Covid-19 a început de aproape un an pentru populația țărilor europene. Specialiștii de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au publicat mai multe statistici legate de campaniile de imunizare.

Dacă analizăm procentul de vaccinaţi complet din populaţia totală, topul celor mai vaccinate țări din Europa arată așa:

  1. Portugalia – 81,1%
  2. Malta – 81%
  3. Islanda – 76,4%
  4. Danemarca – 75,6%
  5. Irlanda – 75,6%
  6. Belgia – 74,3%
  7. Spania -73,8%
  8. Italia – 71,8%
  9. Finlanda – 70,6%
  10. Norvegia – 69,8%

În capătul celălalt al clasamanetului sunt România, cu 32,7%, și Bulgaria, cu 22,2%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...