Ministerul Educaţiei nu a făcut încă rost de teste pentru elevi. Părinţii, rugaţi să îi testeze ei pe copii

Ioana Bucur 10.01.2022, 20:41
Ministerul Educaţiei nu a făcut încă rost de teste pentru elevi. Părinţii, rugaţi să îi testeze ei pe copii

Copiii se întorc în sălile de clasă, dar Ministerul Educației nu a făcut încă rost de teste pentru elevi. Luni, 10 ianuarie, în timpul unei conferințe de presă, Sorin Cîmpeanu a făcut un apel, încurajând părinții să îi testeze chiar ei pe cei mici, în condițiile în care procedura de achiziție este blocată. Ce a ținut ministrul să le transmită românilor afectați de această situație.

Sorin Cîmpeanu a explicat de ce Ministerul Educaţiei nu a făcut încă rost de teste pentru elevi

Școala începe fără teste pentru elevi. Duminică, ministrul Educației anunța că fusese informat de reprezentani IGSU că o contestație a blocat întreaga procedură de achiziție a testelor de salivă în unitățile de învățământ.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că nu își dorește revenirea la sistemul online, „fără să fim pregătiți pentru asta”, precizând că ține cont doar sfaturile epidemiologilor, nu ale unor „pretinși specialiști”.

„Aş fi preferat să existe teste în şcoli. Am cerut de mult timp să existe teste în şcoli. Am fost informat de IGSU că, din cauza unei contestaţii, procedura de achiziţie a fost blocată. Am cerut şi să existe măşti, iar azi au fost distribuite un milion de măşti în şcoli pentru debutul săptămânii viitoare. În majoritatea judeţelor au ajuns de azi, în celelalte vor ajunge mâine dimineaţă.

Nu îmi doresc să trecem şcoala în online, fără să mai fim pregătiţi pentru asta. Din punctul meu de vedere, adevăraţii specialişti sunt la Ministerul Sănătăţii, ei sunt cei care decid noi măsuri, nu cei care îşi dau cu părerea despre orice. Eu ascult de epidemiologi, nu de pretinşi specialişti”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică la Digi 24.

Ministerul Educaţiei nu a făcut încă rost de teste pentru elevi. Părinţii, rugaţi să îi testeze ei pe copii
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Părinții, rugați să cumpere singuri teste

Luni, în timpul unei conferințe de presă, ministrul Cîmpeanu a fost întrebat dacă, în condițiile în care Ministerul Educaţiei nu a făcut încă rost de teste pentru elevi, recomandă părinților să cumpere ei teste pentru copii.

„Atunci când te interesează de sănătatea propriului copil, răspund şi îmi asum acest răspuns, da. (..) Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste dacă poate şi are şi mulţumirile noastre ale tuturor pentru că protejează nu numai propriul copil, ci întreaga comunitate şcolară”, a spus Cîmpeanu,

Ministrul a precizt și că s-a interesat de stadiul contestaţiei privind licitaţia pentru testele anti-COVID-19 din şcoli şi nu are încă noutăţi.

„Am întrebat astăzi. Nu avem încă noutăţi cu privire la rezolvarea contestaţiei care a blocat achiziţia de teste, iar despre modul de administrare a testelor nu fac niciun fel de recomandări pentru că nu avem competenţe la Ministerul Educaţiei”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...